Uzun süredir Fatih Devlet Hastanesi’nde tedavi gören ANAP eski İl Başkanlarından Osman Aslan vefat etti.

Aslan’ın cenazesi yarın Merkez Ayvalı Köyü’nde kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.

61saat.com ailesi olarak, Osman Aslan'a Allah'tan rahmet, kederli ailesine başsağlığı diliyoruz. Merhumun cenazesi yarın Merkez Ayvalı köyünde öğlen namazına müteakip kılınacak olan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlanacak.

Aslan’ı Trabzon’da birlikte görev yaptığı 3 yakın dostuna sorduk. İşte merhum ile ilgili çok özel ayrıntılar.

Nazım Özcan: "Osman Aslan ile birlikte uzun yıllar görev yapan ANAP eski İl Başkanı Nazım Özcan 61saat.com’a Aslan ile ilgili şunları söyledi. Çok zeki, çok çalışkan iyi bir siyasetçiydi. Çok kurnazdı. Herşeyi düşünür önceden tahmin edebilirdi. O Merkez ilçe başkanı iken ben yönetimindeydim. İl başkanı olunca ben merkez ilçe başkanı oldum. Trabzon’a büyük faydaları olmuştur. Mekanı cennet olsun."

Eyüp Aşık: "1983 yılında partiyi kurarken Osman Aslan kurucu  merkez ilçe yöneticisiydi. Daha sonra merkez ilçe başkanı ve arından  il başkanı oldu. Ben bakanken o il başkanıydı.   Son derece zeki bir insandı. Herkese ismiyle hitap eden müthiş bir hafızası vardı. Hastalığı ilerlediği için en küçük oğlunun düğünün tarihi geri çekip 15 gün önce onu evlendirdi. Bende Nikah şahidi oldum Trabzon’da. Nikah salonuna girdiğimde Osman Aslan oradaydı. Ve 1 hafta önce beyin ameliyatı geçirmesine rağmen herkesi tek tek ismiyle karşıladı ve sevecen gözlerle onlara baktı. Ayakta duramıyordu fakat herkesin ismini tek tek söylüyordu. İl başkanlığı döneminde kendine bir şey istememişti. Her isteği Trabzon için teşkilatlardaki partililer içindi. Objektifti. Trabzon’un her ilçesinde, her köyünde, her kasabasında mutlaka yardım eli uzattığı işini gördüğü birileri vardır. Çok dostu, çok seveni vardır. Çünkü Trabzon’un en renkli ama şımarmayan, örnek alınacak değerli şahsiyetlerinden biriydi.  Bende yarın cenazesinde olup onu son yolculuğuna uğurlayacağım."

Osman Aslan’ı 3 gün önce gören eski milletvekillerimizden Avni Akkan 61saat.com’a onun son günlerini anlattı; "Osman’ı ben siyasetten önce tanırım. Lisede okuldan kardeşim ile sınıf arkadaşı idiler. O dönemlerde gider gelirlerdi. Siyasete atıldığımızda Osman Parti’ye yedek üye olarak girdi. Daha sonra Osman çok zeki bir arkadaşımızdı. İl başkanlığına kadar geldi. Kendisi insan kırmayan, çok zeki, insanlara karşı devamlı merhametle bakan bir arkadaşımızdı. Çalışkanlığı iş hayatında da hep devam etti. Sürekli görüşüyorduk.  Hasta olduğundan beri ben yanındayım. Hastalığı sürecinde hep yanında oldum. 2 gün önce hastaneye gittiğimde durumu kötüydü. Dayanamadım. Dışarı çıktım.  Oysaki bir hafta önce iyiydi.  Ben evine gittiğimde oturduk şakalaştık. 1 hafta önceydi, Geçmişle alakalı durumlardan bahsetti. Anılarımızı anlattık epeyce güldük. Allah rahmet eylesin. Çok değerli bir siyasetçiyi. Çok kıymetli bir dostumuzu kaybettik."

Gazeteci ve 61saat köşe yazarlarından Ali Savaş "Osman Aslan siyasete nasıl girdiyse öyle bıraktı. Yani il başkanı olarak mali kazançları değil kayıpları oldu. İlkeli bir başkandı. Özelliklye paritçıkar gruplyarına yol vermedi. Allah rahmeüt eylesin"