61SAAT HABER SERVİSİ - TAYFUN ÇÖPCÜ

HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın yanı sıra Şırnak milletvekilleri Ferhat Encü, Leyla Birlik, Hakkari milletvekilleri Selma Irmak, Abdullah Zeydan, Diyarbakır milletvekilleri İdris Baluken, Nursel Aydoğan, Ziya Pir, Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ile Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım gözaltına alındı.
 
Terör örgütüne destek verdikleri gerekçesiyle gözaltına alınan 11 milletvekili hakkında kararları Trabzon’da siyasi parti il başkanları 61saat.com’a değerlendirdi.
 
AK PARTİLİ REVİ, ‘BU KARAR BELGELERLE ALINMIŞTIR
 
AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, devletin gereğini yaptığını söyleyerek, ‘’Biraz önce haberim oldu. Tabi HDP’li milletvekillerin gözaltı kararın alınmasıyla tutuksuz kararları çıkarılmıştı. İfade vermeye gitmiyorlardı. Devletimiz gereğini yaptı. Tabi bu karar herhalde bir takım belgeler olmadan yapılamayacağına göre bilgiler doğrultusunda yapılmış bir iştir. Gözaltına alınanlar giderler gerekli savunmalarını yaparlar. Patlamayı az önce öğrendim. Bağlar semtinde patlama olmuş bunluna ilgili detay gelmedi. Gözaltı kararıyla ile ilgili bağlantısı olup olmadığın konusunda henüz net bir şey söyleyemeyeceğiz’’dedi
 
CHP’Lİ GÜNGÖR, ‘’TERÖRE DESTEK VEREN HERKES YARGILANMALIDIR’
 
CHP Trabzon İl Başkanı Turgay Güngör, alınan bu karar sonrası olağanüstü olayların doğmaması gerektiğini belirterek, ‘’Normaldir hukuki bir süreç işlenmektedir. Bu konuda yasalar çerçevesinde bir suç varsa herkes sorgulanmalıdır ve yargılanmalıdır. Hukuk çerçevesinde gerçekleşmesi gerekir. Olağanüstü olayların doğmaması lazım. Diyarbakır’da ki patlama konusu ise bu konuda bilgi sahibi değiliz her gün patlama oluyor. Türkiye’nin çivisi çıkmış yorum yapmak yanlış olur. Bu sadece bir dağıdır. Teröre destek verdikleri yönünde bunun gerçek yüzünü çok bilmiyoruz gerçekten bu hukuk çevresinde içinde araştırılır. Bu yürütülmelidir. Teröre destek veren herkes kim olursa olsun yasaların ön gördüğü yasalara uygun şekilde yargılanmalıdır’’ ifadelerini kullandı.
 
MHP’Lİ BİRİNCİ, ‘’İSABETLİ KARAR, TERÖR BELASINDAN BIKTIK, USANDIK’
 
MHP Trabzon Milletvekili Nihat Birinci, teröre destek verenlerin cezalarının çekmesi gerektiğini vurgulayarak, ‘’İsabetli olmuştur. Geç kalınmış bir olaydır. Bugüne kadar ismi ne olursa pozisyonu ne olursa olsun ülkenin bölünmesine destek veren kim varsa kanunun karşısında cezalarını çekmelidir. Artık millet olarak bıktık bunaldık terör belasından milletimizi biran önce bu işten kurtarma zorunluluğumuz var. Bu girişim hayırlı bir girişimdir. İnşallah gereken cezaları alırlar. Ve milletimiz rahat eder’’ şeklinde konuştu.