61SAAT HABER SERVİSİ-Trabzon Sivil İnisiyatifi, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etti.

Trabzon Sivil İnisiyatifi'nin öncülüğünde Uzun Sokak'ta bir araya gelen vatandaşlar, Gazze'ye yönelik saldırıları nedeniyle İsrail'e tepki göstermek için Atatürk alanına kadar yürüdü.

Trabzon Büyükşehir Belediyesinin de içinde yer aldığı Trabzon Sivil İnisiyatifi'nin öncülüğündeki vatandaşlar, Atatürk Alanı'nda iftara kadar program düzenledi.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği programda, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Ak Parti Trabzon İl Başkanı Adnan Günnar ve MHP İl Başkanı Muammer Demeli, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını anlatan konuşmalar yaptı.

 Gümrükçüoğlu, programda yaptığı konuşmada, Gazze halkının Müslümanların görevi olan bir yükü tek başlarına üstlendiklerini söyledi.

Gazzelilerin Mescid-i Aksa'yı savunduğunu belirten Gümrükçüoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bizler onlara bu büyük görevde bedenen belki yardımcı olamıyoruz ancak dualarımız, sevgimiz ve muhabbetimizle onların yanında olduğumuzu haykırıyoruz. Tek suçları Müslüman olmak ve Mescid-i Aksa'yı korumak olan mücahid Gazze'li kardeşlerimize reva görülen zulüm ve şiddeti, soykırım ve insanlık suçunu nefretle lanetliyorum. İnşallah İsrail'in Gazzeli kardeşlerimizin akıttıkları kanlarda boğulacaklarını hatırlatıyorum."

Gümrükçüoğlu, inanan insanlar olarak Gazze'deki vahşete seyirci kalmadıklarını ifade ederek, "Hud suresinde buyrulduğu gibi 'Zulmeden zalime asla meyletmeyiniz, sonra ateş sizlere de dokunur' ilahi emri gereği zalimin yanında değil mazlumun yanında olduğumuzu, her birimizin birer Gazzeli olduğumuzu ve her birimizin şehit Şeyh Ahmet Yasin olduğunu haykırmak için buradayız" dedi.

Müslümanların sağlam ve dik durması gerektiğini de anlatan Gümrükçüoğlu, zulüm ve zalimin asla payidar kalmayacağını da sözlerine ekledi.

Genç ise Filistin davasının sadece Filistin'de yaşayan Müslümanların davası olmadığına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Filistin davası Türk Milleti'nin davasıdır. Filistin'de zulüm sona erinceye, barış meydana gelinceye kadar Türkiye Cumhuriyeti olarak bu davanın tarafı olmaya devam edeceğiz. İsrail devletini şiddetle kınıyor, lanet ediyoruz. Bu zulüm bitsin Filistin'de huzur olsun diyoruz."

Günnar da İslam, vatan ve bayrak birliği için çabaladıklarını belirterek, "İslam alemi olarak dua edeceğiz. İsrail'i lanetliyoruz. İnşallah çok yakın bir zamanda Türkiye bütün İslam aleminin sancaktarlığını yapacak ve İsrail ve onun yandaşlarına gereken dersi verecek" dedi.

Trabzonluların yoğun katılım gösterdiği program iftar yemeği ile son buldu