Trabzon Belediyesi'nden yapılan açıklamada, kent merkezindeki Tabakhane Vadisi'nde yürütülen proje dolayısıyla vadideki yapıların yıkımların sürdüğü anlatılarak, belediye ekiplerinin daha önce kamulaştırılan 10 binanın daha yıkımını gerçekleştirdiği belirtildi.

Açıklamada, bu binaların yıkılmasıyla proje kapsamında yıkılan bina sayısının 102'ye ulaştığı kaydedildi.

Toplam 685 binanın yıkılacağı projede, 5 bin 304 hak sahibi bulunduğu ve anlaşma sağlanan hissedar sayısının 2 bin 847 olduğu belirtilen açıklamada, projede mülkleri kamulaştırılacak hak sahiplerine yaklaşık 130 milyon TL para ödeneceği kaydedildi.

Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, TOKİ ile ortaklaşa yaptıkları proje kapsamında 685 binanın yıkılacağını anımsatarak, şu ana kadar 470 binanın kamulaştırıldığını ifade etti.

Kamulaştırılan binalar için hak sahiplerine 68 milyon TL'nin üzerinde ödeme yapıldığını belirten Gümrükçüoğlu, "Bugüne kadar 102 binanın yıkımı gerçekleştirdik. Vadinin güneyinde kamulaştırılan binaların yıkımlarına daha çok ağırlık veriyoruz. Proje tamamlandığında Trabzon'un yeni yaşam alanlarından biri olacak Tabakhane Vadisi aslına dönecek" dedi.