61SAAT HABER SERVİSİ - Ayvazoğlu, “ Trabzon’da turizm sezonunun iyi gittiğini kaydeden Ayvazoğlu, 2017’nin 6 ayında kişi bazında şuana kadar 94 bin 493.. Geçen yıl ki rakamlarla hemen hemen aynı düzeydeyiz. Kötü değiliz, bir tık üzerindeyiz. Ülkemizde ki turizm aktivesi geçen yıla oranla yüzde 20-25 daha arttı.

YERLİ BAZINDA 455 BİN KİŞİ...
Yerli bazında ise 455 bin kişi bazında gelen var. 170 bin yabanca 800 bin yerli geceleme var. 1 milyon civarında hemen hemen Trabzon’da gecemele sayısı var. Temmuz, Ağustos ve Eylül ayının verilerini aldığımızda 2,5 milyonun üzerinde inşallah olacak.  



YABANCI SAYISI 600 BİN... İNGİLTERE’DEN GELENLERDE VAR
Yabancı sayısı en az 600 bin civarında bekliyoruz. Bu sene sadece şöyle bir şey oldu. Sadece körfez ülkeleri değil Avrupa’dan da çok ziyaretçimiz var. Özellikle İngiltere bu sene çok farklı. Yakın doğu komşumuz Azerbaycan ve İran’dan gelen var. Kuzey Afrika’dan var. Şuan da  her gün 6,7 sefer direkt seferlerle uçuş var. Almanya’dan direkt seferler var” dedi.

5 YILDA 31 BİN RAKAMI HEDEFLENİYOR
Alman vatandaşlarımız fındık ayına yaklaşıyoruz onlarda geliyorlar. Her gün hemen hemen Almanya’dan 2-3 sefer mevcut. Şehir merkezinde otellerde yüzde 90 üzerinde doluluk oranı var. Odalamamız yükseldi. Yani Trabzon’da her yıl 2 bin 3 bin civarında oda ve yatak sayısı ilave oluyor. Geçen yıl 15 binse bu yıl 21 bin civarında. Son 5 yılda 30 bin civarında yatak kapasitesi olacak. Bizim derdimiz memnuniyeti arttırıcı ve kalış süresini uzatıcı aktiviteleri orya koymak” ifadelerini kullandı.