Ahilik kültürünün dünya barışı ve huzuru için son derece önemli olduğunu kaydeden Vali Kızılcık, kültürün yaşatılması açısından bu haftaların son derece önemli olduğunu kaydetti.

Ahilik haftası nedeniyle başarılı bir organizasyona imza atıldığını belirten Vali Kızılcık, "Bizi biz yapan temel değerlerimiz var. Bu değerlerin önemli bir kısmı da ahilik diye adlandırılan bir sistemin parçalarıdır. Bu günleri ve haftaları fırsat bilerek bu değerlerin yeşermesi, insanlık huzuru için fevkalade büyük önem arz etmektedir. Bu yönde sarf ettiğiniz çaba ve organizasyondan dolayı sizleri tebrik ediyorum" dedi.

TESOB Başkan Kara ise, "Ahilik Kültürü bizim için son derece önemli. Bu kapsamda ilimizde Ahilik haftası nedeniyle bir dizi etkinlik düzenliyoruz. Sayın Valim desteklerinizden dolayı heyetimiz ile sizlere teşekkür etmek ve bir plaket takdim etmek istedik" şeklinde konuştu.

Trabzon Kuyumcular Odası Başkanı Musa Başak da, güvenlik ve turizm konusunda Vali Kızılcık'ın yaptığı çalışmalardan son derece memnun olduklarını ifade ederek, "Sayın Valim Kuyumcular esnafı olarak güvenlik konusunda çok büyük aşama kaydettiğimizi düşünüyoruz. Ayrıca sizlerin büyük azim ve kararlığı sayesinde Trabzon'umuz turizm konusunda önemli bir ilerleme kaydetti. Katkılarınızdan dolayı sizlere teşekkür etmek istiyorum. İnşallah bu seviyeyi daha da ileri taşıyacağız" ifadelerine yer verdi.

Konuşmaların ardından TESOB Başkanı Kara tarafından Vali Kızılcık'a plaket takdim edildi.