Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu, yaptığı açıklamada, Trabzon’un Batum’a bağlanmasının yıllardan beri konuşulan projeler arasında yer aldığını söyledi. 

Lojistikte demiryolunun, maliyetleri düşüren en önemli etkenlerden olduğunu belirten Hacısalihoğlu, “Trabzon- Batum demiryolu güzergahı Rusya’nın iç bölgelerine, Çin’e kadar uzanacak bir hattır. Bu konuda değişik ülkeler çalışmalarını yaptı hatta bazıları bitirdi. Ama biz bu konuda biraz geç kaldık. Bu hattın bir an önce ülkeler arasındaki görüşmeler tamamlanmak suretiyle yatırım programına alınması lazım” dedi. 

Türkiye’den Kazakistan’a tırlarla yapılan nakliye maliyetinin yüksek olduğunu vurgulayan Hacısalihoğlu, şöyle konuştu: “ Bir tırın en iyi şartlarda 15 günden önce gidip gelememesi bu bölgelere yapılan ticaretimizi azaltmakta ve frenlemektedir. Bütün bunları dikkate aldığımız zaman, o bölgeye ihracatımız da o denli artacak, ithal girdi ve belki de yarı mamul ürünlerimizin girdi maliyetleri çok daha düşük olacaktır. Böylece farklı bir Pazar içerisine girmiş olacağız. Şu anda özellikle Türkiye’nin doğusundaki bölgede ticari ilişkilerimizin, potansiyel olmasına rağmen istenilen seviyeye ulaşmadığını görüyoruz. İstenilen seviyeye ulaşması için de ulaşım açısından yük taşıma mantığı altında raylı sistemin bir an önce tamamlanması gerekiyor. Ülkenin geleceği bundadır”

İran, Afganistan, Pakistan, Türk Cumhuriyetleri ve Rusya’nın belli bölgelerinin Türkiye’ye yakın olduğuna işaret eden Hacısalihoğlu, “ Bu yakınlığa rağmen bizim buradaki ticaretten aldığımız pay çok düşük. Biz bunları harekete geçirdiğimiz takdirde inanıyoruz ki Türkiye doğu cephesinde de ekonomide, ticarette söz sahibi olacaktır. Bunun için de ticaretin kolaylaştırılması şart” diye konuştu.