TABAKHANE DÖNÜŞÜMÜNDE 
ÇOK İYİ BİR NOKTADAYIZ 

İl genelinde çok sayıda önemli yatırımı sürdürdüklerine dikkat çeken Başkan Gümrükçüoğlu, Tabakhane kentsel dönüşümünde çok önemli ilerlemeler sağladıklarını ifade etti. Bölgede uygulanacak olan rekreasyon projesinin de hazırlandığını kaydeden Gümrükçüoğlu, “Tabakhane kentsel dönüşümde çok iyi bir noktadayız. Buraya şimdiye kadar 230 milyon Tl harcandı. Yıkımları hemen hemen tamamlamaktayız. Sadece 59 bina kaldı. Buradaki rekreasyon projemizi de hazırlamış durumdayız. Mimarlar ve mühendisler odaları ve diğer sivil toplum örgütlerimizle birlikte buradaki kadınlar halinin de modern bir şekilde yeniden yapılması içinde projesi hazırlanmıştır. Tabakhane Vadisi, Zağnos Vadisi tarihteki güzelliğini ve düzenliliğini sağlayarak inşallah ileriki kuşaklara en iyi şekilde teslim etmiş olacağız” dedi.



KANUNİ BULVARI’NDA STADYUM
BAĞLANTILARINA ÖNCELİK VERİLDİ 

Yapım çalışmaları devam eden Akyazı’daki stadyum ve Kanuni Bulvarı hakkında da açıklamalarda bulunan Başkan Gümrükçüoğlu, stadyumda çalışmaların hızla devam ettiğini vurgularken, Kanuni Bulvarı’nda da stadyumun giriş çıkış yollarına ağırlık verildiğini dile getirdi. Gümrükçüoğlu konuyla ilgili olarak, “Kanuni Bulvarı’nda ödenek artışıyla stadyumun giriş çıkış yollarının tamamlanması cihetine gidilmiş durumda. Akyazı Stadının tamamlanabilmesi için bütün gayretimizi sürdürüyoruz. Su Kanalizasyon İdaremiz tüm görevlerini yerine getiriyor. Belediyemizin dışında diğer kamu kurumlarımızda vazifelerini yerine getiriyor. 15 tane güneyi kuzeye bağlayan köprülü kavşağı ve 8 hemzemin kavşağıyla, 3 şerit gidişi gelişi ile bu şehrin can damarıdır Kanuni Bulvarı. Sayın Bakanımız Süleyman Soylu ve Sayın milletvekillerimiz konuyu takip ediyor. Kalan kısımlar imza aşamasındadır” ifadelerini kullandı. 



KARAGÖZ MEYDANINI YENİDEN 
TRABZON’A KAZANDIRACAĞIZ 

Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu, Trabzon şehir merkezinde bulunan tarihi Karagöz meydanını da yeniden Trabzon’a kazandıracaklarını söyledi. Meydan Parkı’nın yeniden düzenlenmesinin ardından Meydan parkı ikinci etaba başladıklarını ve buranın önümüzdeki baharda tamamlanacağını vurgulayan Başkan Gümrükçüoğlu, “Meydan Parkı’nın ikinci etabı önümüzdeki baharda şehrimize en iyi şekilde kazandırılmış olacak. İkinci etabın ardından üçüncü etabı var buranın. Üçüncü etap limana bakan bir balkon olacak ve ikinci etabı tamamlanınca buraya başlanacak. Trabzon’umuzda eski tarihi bir Karagöz meydanımız var. Burada Cudibey İlköğretim Okulu ve öğretmen evimiz var. Milli Eğitim Bakanımız ve Maliye Bakanımıza projemizi arz ettik. Hacıkasım Camisinin yan tarafında TOKİ’nin kamulaştırma ile edindiği alanı biz satın alıyoruz. Protokolümüzü imzaladık. Okulu ve öğretmen evini orada yapacağız. Tarihte Hacivat-Karagöz oyunlarının oynatılmış olması münasebetiyle Karagöz Meydanı ismini alan bu alanı şehrimize tekrar kazandıracağız. Bu Trabzon için çok önemli bir husus. Trabzon’un en merkezi alanının tarihe imza atacak şekilde vatandaşımıza kazandıracak olan çok büyük bir adım. Burayı Trabzon’a kazandıracağız” diye konuştu. 



KATLI OTOPARK TANJANT 
YOLUNUN ALTINI DA KAPASAYACAK 

Trabzon şehir merkezindeki otopark sorununu tamamen ortadan kaldırmak için kamulaştırmaklara 25 milyon TL harcadıklarını kaydeden Gümrtükçüoğlu sözlerini özetle şu şekilde tamamladı: “Yine büyük bir katlı otopark projemiz var. 25 trilyon kamulaştırma bedeli ödedik. Çok büyük bir otopark projesi hazırlamış durumdayız. Bu otopark Yavuz Selim Bulvarı’nın (Tanjant Yolu) altını da kapsayacak ve Meydan’a doğru uzanacak. Kimse araçlarını şehrin içine bırakma gerekçesi bulamayacak. Aracını buraya park ettiğimizde en fazla 50 metre 100 metre yürüdüğünde şehrin merkezine ulaşmış olacağız. Çok külfetli bir proje. Bu dev eseri Trabzon’a kazandıracağız.