61SAAT RÖPORTAJ / Ayşegül KUM 

Trabzonsporlular yöneticiler, oyuncular ve hoca hakkında eleştirilerini 61saat.com'a anlattı.

Yeni kadronun oluşmasıyla taraftarların karşısına farklı bir kadro ile çıkan Trabzonspor bugün halk tarafından eleştirildi.

Halkın içinden takımın zamana ihtiyacı olduğunu düşünenler olurken, zamanın bu saatten sonra takımın lehine işleyeceğini ifade edenlerde var.

Vahid Hoca hakkında beğenilerini diler getirenler, hocaya güvendiklerini de söylerken, hocadan memnun olmayan, gitmesi gerektiğini düşünenler de yer aldı röportajımız da.

Bakalım Trabzonsporlu halk Trabzonspor için neler söylemiş...

Tecrübesini Göstermiyor (Hasan Akpınar)  
Takım hakkında iyi şeyler düşünmüyoruz takımın kötüye gittiğini düşünüyoruz. Bunun sebebinin de yöneticilerden olduğunu düşünüyoruz. Bize kendi aramızda esnaf toplantısı yaptığımız da görüşlerimizi de bildirdik memnun değiliz. Trabzon' u bilen, Türk futbolundan haberdar olan, kaprisi olmayan, fevri tavırlar sergilemeyen insanların gelmesi gerek. Ertuğrul sağlam kötü gidiyor teklif getirilmeye bilir eskilerden Hami Mandıralı boşta duruyor teklif getirilebilir. Oyuncularda herhangi bir şey yok hocadan kaynaklı sorunlar var. Sistemi oturtturamadığı, çok fazla değişiklik yaptığını, yabancı statüsünü tam ayarlayamadığını düşünüyorum. Bireysel anlamda bakıldığında futbolcular iyi hepsinde gelecek görülüyor. Türkiye liginin statüsünde futbolcularımız var. Fakat hoca oyuncuları yönlendiremiyor sahada. Kendisine tecrübesiz demiyorum ama tecrübesini Trabzonspor' da gösteremiyor. 

Acilen Değişmesi Lazım (Faruk Çakır) 
Takıma bakarsanız Trabzonspor' un kadrosu iyi daha başarılı olacağını düşünüyorum ama bu hoca ile olacağını düşünmüyorum. Vahid Hoca' nın gitmesi lazım. Yerine Yılmaz Vural ya da Mustafa Denizli olabilir. Hoca da sıkıntı var bana göre bazı oyuncular ile ters düşüyor. Kadro dışı kalan oyuncuların da dışarıya kalmasını sebep olmaya hakkı yok. Takım dışı kalmalarını haklı buluyorum ama yine de. Gidişat iyi daha da iyi olacak kadro iyi, güzel sonuçta ama hoca da hayat yok. Ben hoca da ışık göremiyorum açıkçası. Kadro yerli olan ligi bilen bir hoca ile daha iyi olur. Sadece geleceğe yatırım açısından kadro iyi olur ve bir sene oturması beklenir ama şampiyonluk göremiyorum takımda. Yönetimin acilen değişmesi lazım yoksa seneye inşallah şampiyonluk var. 

Yöneticiler Basit Adam Olursa (Arif Bayrak) 
Hem oyuncular da hem de yöneticiler de sorun var sadece tek taraflı bir durum söz konusu değil. Tutarsız bir yönetim var sonuçta yönetim direyetli olsa oyuncular da ona göre dahah iyi oynar daha motive olur daha konsantre olur. Yönetici basit adam olursa veya başkan tutarsız olursa ne olur durum belli olur malesef durum daha da kötüye gider. Zamandan baktığınız da tamam gerekli ama iş işten geçtiğinde de ne olacak. O zaman da zamanın hiç bir anlamı olmayacak. Hep seneye seneye derken Trabzonspor için yıllar geçti. En son 1984' te şampiyon olduk ben 35 yaşına geldim hala bir şampiyonluk göremedik. Takımın başarılı olabilmesi için öcelikle başkan değişecek. Hocanın da değişmesi lazım. Oyuncular yerinde kalsın ama yönetimin değişiklik görmesi gerek. 

Trabzonspor' un Durumu Bitmiş (Recep Demirbaş) 
Trabzonspor' un şampiyonluğunu geri versinler. Taraftar da takımı desteklesin ve takımda iyiye gitsin. Ben o kadar fanatik olmama rağmen ben bile gitmiyorum. 2012 de takım nasıl taraftar kaybettiyse şimdi de sahayı dolduramaz. Hak ettiğini almazsa tabi ki durum böyle olur. Hak edilen bir şeyi alamamak ne demek? Yoksa yönetici, oyuncu alakası yok zaten 2011-2012 de Trabzonspor' un durumu bitmiş. 

En Mantıklısı Hoca'nın Gitmesi (İbrahim Sökmen)  
Takımın durumunun gidişatını iyi bulmuyorum sebebi de belli Vahid Hoca yüzünden. Takımın kötü olmasının tek sebebi teknik dörektörden kaynaklı olması. Ben yeni hoca olarak Hami Mandıralı 'nın gelmesini isterdim. Oyunculara da bakarsak bence Mustafa Yumru' ya yanlış yapıldı. Aynı şekilde de Zeki Yavru' ya da yanlış yapıldı iksinin kadro dışına bırakılmaması lazımdı. Sadece bir hatadan dolayı bu kadar ağır cezalandırılmaması lazımdı. En mantıklısı Vahid Hoca' nın gitmesi kadro kuramıyor çünkü. 

Rüzgarı Arkana Almaya Bakar (Fatih Akçay)  
Hoca' ya güveniyoruz kendisine bakarsanız hoca profesyönel bir hoca. Doğru gördüğünü diyor diğer hocalar gibi değil ve mazeret bulmuyor. Ben bu kadro ile şampiyon olurum demiyor, ne dediği belli şampiyon olmaz, bana şu futbolcuyu getirin diyor. Bence böyle yaparakta doğrusunu yapıyor. Yoksa kendisi kaliteli bir hoca ama Türkiye' ye fazla bir hoca. Türkiye alışmamış doğru söyleyen bir hocaya. Bu sene ki yöneticimiz diğer senelerden daha fedakar bir yönetici. Belki parası yok ama daha fedakar bir yönetim. O kadar oyuncu aldı ve diğerlerine bakarsanız hiç biri o oyuncuları almadı parası olduğu halde hem de. Bu kadro iyi kadro aslında ama sadece zamana ihtiyacı var. Her şeyden çok sabır önemlİ. Şampiyonluk rüzgarı arkana almaya bakar eğer rüzgarı arkaya alırsan gerisi de gelir. Eğer hoca kalırsa ve hocanın dediğinden giderlerse şampiyon oluruz. 

Daha Ne Yapsın? (Arif Sağlam) 
Takıma baktığımda durumu hiçte iyi bulmuyorum ama ümit kesilmez ne olursa olsun. Beli yöneticilerde değişiklik olursa bir şey olabilir. Oyuncular da bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum hepsine baktığınız da iyi ve gayet de başarılı ama onları yönetmek lazım. Takımı yönetsinde elinden geleni yaptıktan sonra daha ne yapsın.

Tek Çözüm Teknik Direktör Değişsin (Mustafa Yılmaz)  
Teknik direktörü göndermeleri lazım. Oyuncu iyi olduktan sonra onu yönetmeyen bir hocası yokken oyuncu daha ne işe yarar? Hami Mandıralı' nın gelmesini isterdim youncularımızı yönetecek bir hoca olarak. Gelecek kişinin takımı daha iyi tanıması lazım. Gelen bir şey yapmıyor ki? Daha önce kim ne yaptı da şimdi bir şey yapacak? Eğer takımın yöneticileri değişirse takımın gidişatı daha iyi olur ve daha da güzel olur. Tek çözüm teknik direktörün değişmesi gerek. Zaten iki tane yanlış oyuncu oynatıyor. 

Sihirli Değnek Yok (Gökhan Kalaycı) 
Bence Trabzonspor' un gidişatı iyi yönde. Yeni takım oluşturduk futbolcuların kendi aralarında kaynaşması gerek. Vahid Hoca' nın elinde de sihirli değnek yok. Ayrıca Mustafa Yumru ve Zeki Yavru ya bakarsak Trabzonspor' un evlatları. Zetn biz evladımıza sahip çıkalım ki bir yerlere gelelim. Önceki yönetimdekilere bakarsanız da şuan da en iyi yönetici İbrahim Hacıosmanoğlu benim görüşüm. Benim sevdiğim saydığım bir yönetici. Önceki yöneticilerde Trabzonspor' a işi bitmiş gibi bakıyorlardı. Bunların başında Faruk Özak geliyor. Ben şampiyonuluğu onun yüzünden verdiğimize inanıyorum. Şuan ki yönetim ve futbolcular çok iyi bence sadece sabır gösterilmesi lazım. 

Oyuncumuzu Görmek Şükretmek Gibi (Mehmet Karpuz)  
Trabzonspor' un gidişatı çok iyi değil. Takımda hoca hiç te ağırlığını koyuyor gibi görünmüyor. Oyuncuların durumuna da bakarsanız kesin bir şey söyleyemezsiniz. Çünkü çok karşık bir takım kimin hangi maçta nerede olduğu ya da nerede olacağı belli değil. Kimse kesin bir şey söyleyemiyor. Takımın iskeleti yok desek yeridir. Takım sanki yabancı takım bizim bir oyuncumuzu görmek şükretmek gibi. 

Onlar Günah Keçisi (Murat Öztürk)  
Şuan da Trabzonspor' un gidişatı çok iyi değil. Bana sorarsanız bu yanabı sınırlanmasından kaynaklanıyor. Yabancı maçlar da sınırsız takım oynatıyoruz takım güzel ama lig maçlarında takım da beş yabancı sayısını geçemediği için olmuyor durum böyle olunca da takım başarılı olamıyor. Avrupa futbolunda daha iyi futbol oynuyor daha başarılı oluyor. Yöneticilerinde en azından futbolcuları yediğini düşünmüyorumfena değiller iyi niyetliler. Gdişatta pek bir problem yok. Zamana da ihtiyacı olduğunu düşünmüyorum zaten yeteri kadar zaman aldı olsaydı şimdi ye kadar olurdu ne olacaksa. Zeki Yavru ve Mustafa Yumru' yu kadro dışı bırakmaya çalıştıklarını düşünüyorum. Takım o an zaten bozuk olduğunda onlar da bozuk oldu böylece onları günah keçisi olarak ilan ettiler bana göre. 

Oyuncuları Dışarı İtiyorlar (Heyecan Başaran)  
Trabzonspor takımının oyuncuları bana göre fena değil, kaliteli oyuncular hepsi. Halilowich takımı etkiliyor bana göre oyunculara bir özgüven verdiklerini düşünmüyorum. Oyuncuları dışarı ittiklerini düşünüyorum. Zaten takımın zamana ihtiyacı var birbirlerine alışmaları lazım. Birbirlerini tanımaları da gerekli ilk hedefimizin şampiyonluğa oynaması lazım. Yöneticilerin değilde hocanın değişmesi gerekli. 

Hocanın Katkısı Yok (Emre Kaya)  
Ne yazık ki takımın gidişatı hiç te iyiye gitmiyor. Hocadan kaynaklanan sorunlar da var oyuncular da pek iyi değil her maçta aynı performansı göstermiyorlar. Hocanın da takım için bir katkısı olduğunu düşünmüyorum. Hocanın değişmesi takıma herhangi bir katkı sağlayabilir bir nitelikte hoca değil. Eğer zaman ihtiyaçları olsaydı bunu çoktan yapmışlardı o yüzden oyuncuların da zamana ihtiyacı olduğunu düşünmüyorum. 

İskelet Kadro Lazım (Abdullah Çolak)  
Trabzonspor düzelecek ancak yönetim primleri verecek. Primler geldikçe takım iyi olacak adama parayı verecekler ki takımiyi oynasın kimse parasız çalışıma futbolcular gibi. Yönetim parayı verecek futbolcu oynayacak. Öz güven de gelecek takıma yenile yenile alışıyorsun ama en sonun da damgayı vuruyorsun. Yöneticiler iyi yağtığı transferler olsun, yönetimi olsun her şey güzel. Devamlı takıma oynuyor ama teknik direktöründe az da olsa değişmesi lazım. İskelet kadronun belli olması lazım. 

Tablo Ortada Bomboş (Cemal Özçelik)  
Trabzonspor' un gidişatına iyi demek ihanet olur sonuçta tablo ortada. Trabzonspor' u siyasete bulaştırırsanız stadlar da durum belli olur. Boşboş. Trabzonspor' un içinde bir çok siyasi parti var ama takım sadece birine yönelirse futbolu kamplaşmaya sokarsınız. Böylece boş stadlara oynarsınız. Yönetici olarak biz Hacıosmanoğlu' nu destekleriz arkadaşlarla desteğimizi ona veriyoruz. Ama kongreden bir iki ay sonradan da bize ne kadar yanlış karar verdiğimizi anlattı. Bugün ki takımın futboldan soğumasının nedeni de siyasete kanalize edilmesidir. Hoca da ben dünya çağında bir hocayım diyecek ama ilk sağlam bir 11' i oluşturamayacak. Ben o zaman onun teknik direktörlüğünden şüphe ederim. Takım için artık söylenecek başka bir şey kalmadı. 

Hepsini Ablukaya Almışlar (Münir Tonyalı)  
Özümüzden yavaş yavaş kopuyoruz. Trabzon' nun genci başka illerde top oynuyor. Halk gemisi eskisi gibi sağlam değil artık insanlara güven vermiyor. Yöneticilere bakacak olursanız ortada bir yönetici yok. Ben sadece Hacıosmanoğlu' nu görüyorum eğer varsa bir başka yönetici çıksın açıklama yapsın. Hepsini ablukaya almışlar. Oyunculardan da daha yeni iyileşmiş bir futbolcuyu sen hemen taburcu olur olmaz koyarsan takıma bugünde takımdan men etmiş olursun. 

Hoca Hoca Değil (Necati Topçu)  
Trabzonspor takımının gidişatı kötü sebebini de takımın yöneticilerine sormak gerek. Takıma en başta bir hoca ama iyi bir hoca lazım. Yönetime bir şey demeyebilim yönetimin şuan da düzelmesi zor. Değişiklik olsa daha iyi olabilir. Oyuncuları iyi buluyorum onlar için kötü bir şey söylemek olmaz ama onları yöneten bir başkan olmazsa ne olacak. Yeter ki oyuncuları yönetecek bir hoca olsun. Oyuncularımızın yabancıları da iyi oyuncu ama Zeki yavru hariç onu iyi bulmuyorum. 

Sen Hala Yerinde Sayarsın (Gökhan Başer)  
Trabzonspor' un gidişatı pek iyi değil. Sahanın sonuçlarından her şey belli değil mi? Yöneticiler iyi olacak ki oyuncu da iyi olsun. Yöneticiler iyi değil ki oyuncular da iyi olsun. Yönetici yok ki zaten bir tane başkan var kulüpte başka biri kalmamış gerisi de hep istifa etmiş. Zamana ihtiyaç olduğunu düşünmüyorum bu saatten sonra zaman Trabzonspor' un lehine çalışmaz aksine alehine çalışır. Diğer takımlar ilerler ama sen hala yerinde sayarsın.