61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon’un içme su boruları, bugün Ortahisar Belediye Meclisinde gündem oldu. CHP’li Belediye Meclis Üyesi Turgay Şahin, “İlçemizin alt yapısında büyük sıkıntı ve sorun var. Bundan 5 yıl önce bu sorunların giderilmesi için öneri vermiştim. Yıllarca bu alt yapıya gelen belediye başkanlarının yatırımı olmadı. Yazılı önerge verdim. Şehrin alt yapı sorununu kanalizasyon içme suyunun yağmur sularının drenajı için yazılı önerge vermiştim. O zaman o önerimiz ciddiyete alındı ve belediye başkanımız Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun bu projelerin yatırımı için kredi talepleri oldu. Oradan sonra aşama kilitlendi. Konu nedir?” dedi.

Bunun üzerine Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, “İçme suyuna dönük olarak bütün şehir şebekesinin yenilenmesi adına bir proje var. Bu önemli bir proje. Mücavir alanların alt yapı kanalizasyonları için ayrı proje var. Bir de yağmur suyunu kanalizasyondan ayırarak toprağa geçirecek sistemin ihalesi var.
 
İçme suyu şebekemiz doğru eskimiş yenilenecek. Bir de Karakaya’da ayrı bir baraj projesi var. O da sanırım 2017 yılında ihale aşamasına gelecek. Ama gerek şebeke yenileme, gerek mücavir mahallerimizde ki kanalizasyon işi önemli. Onları biz de takip ediyoruz” dedi.

Büyükşehir Belediye Meclisi Başkan Vekili Seyfullah Kınalı ise,  “Geçen dönem şehrin temiz su ve yağmur sularıyla ilgili projesi hazırlandı. Bunun ihalesi ile ilgili kredi araştırması yapılıyor. Bunun AB fonlarından mı yoksa başka fonlarda mı yapılması için araştırılması devam ediyor. Sürekli arızalar çıkıyor. Sürekli tamiratlar. Birini yapıyorsan öbür taraf çıkıyor. Şehir büyüdü, borular taşımıyor. Eskimiş. Bunun projesi yapıldı. Şehrin olmazsa olmazıdır. İnşallah bu işe gireceğiz. Alt yapı yapmak belediyeler için sıkıntılı durumdur. Yaptıktan sonra kimse görmez. Vatandaş adına hareket etmek için bunu yapmak gerekiyor. Projesi tamamdır. İnşallah kaynak temin edildi mi başlanacak” dedi.