61SAAT HABER SERVİSİ - Ankara

Ankara’da Atatürk Kültür Merkezi’nde 25-27 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen Trabzon Günleri etkinliği büyük ilgi gördü.

3 gün itibari ile yaklaşık 150 bin vatandaşın ziyaret ettiği Trabzon Günleri etkinliği dolu dolu geçti. Alanda dikkat çeken bir görünüme sahip olan Sürmene ziyaretimizde Başkan Üstün ile Sürmene üzerine bir buluşma gerçekleştirdik.

Sürmene yapılacak olan yatırımlar ile ilgili 61saat mikrofonlarına açıklamalarda bulunan Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün, "Şu ana kadar yaptığımız projeler var. İhale aşamasında olan havuz projemiz var Haziran’da ihaleye çıkacak. 2 okul var bir tanesi yapıldı yenisi yapılacak. Seyir terası projemiz var anıtlar kurulu ile anlaşamadık. Anıtlar kurulu geçen ay geldi gördü bir sonraki ay karar verelim dediler. Kararını bekliyoruz. Teleferik ve nostaljik tren hattı projemiz var. İstanbul Taksim’deki gibi 2 tarafa gidip gelebilen hastanenin altından çarşı merkezine kadar tramvay projemiz var. Sanat sokağı dediğimiz sokak üzerinde kuracağımız raylar üzrerinden gidip gelecek maliyeti baya yüksek. Trabzon, büyükşehir biliyorsunuz Trabzon’da tren hattı yapıyor. Onlara yaptırabilirsek o maliyettten kurtaracağız. Yaptıramazsak bir kaynağını bulacağız. Promosyon olarak bizimkini yapsınlar” dedi.