61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon'un tarihi "Kemeraltı" çarşısı, Ortahisar Belediyesince hayata geçirilen Kemeraltı Çarşısında restore çalışmaları devam ediyor...  29  Eylül 2016 tarihinde sözleşmesi imzalanan, 4 Ekim 2016 tarihinde ise yer teslimi  yapılan ‘Kemeraltı (Suk-i Sultani) Projesi 1. Kısım düzenleme inşaatı 300 gün süre içerisinde bitirilmesi bekleniyor. Çalışmalardan esnafın etkilenmemesi için üstü kapatılarak devam edilen projenin ilk kısmında tarihi binaların üst kısmı restore ediliyor.

Projeyle ilgili Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, daha önce yaptığı açıklamalarda, "Projemizin bitirilmesiyle Ortahisarımız, tarihi dokusunu ortaya çıkaracak yeni bir turizm aksı kazanacak. Bütün etaplarımızı esnafımızın ve sivil toplum örgütlerimizin görüşlerini alarak yürüteceğiz. İlk etapta tünel yapılarak üstü kapatılacak. İskeleler konulacak.

Sonrasında vitrinler sökülüp yeniden yapılacak. Üst katlar yeniden imal edilecek. Su basmaları yapılacak. Tabelalar ve tenteler birbirleriyle uyumlu şekilde değiştirilip görüntü kirliliğine son verilecek. İlçemizin tarihi hüviyetinin ortaya çıkmasının yanı sıra esnafımızın iş yerlerinin değerini ve işlerini daha da artıracak bir çarşılar silsilesi kazanacağız." İfadelerini kullanmıştı.