61SAAT HABER SERVİSİ - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan kritik hamle... FETÖ 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Bakan Soylu, İçişleri Bakanlığında ki ilk ciddi değişikliği yaptı. 61 ilin emniyet müdürüyle beraber Trabzon Emniyet Müdürü de değişti.

Trabzon Emniyet Müdürlüğü görevini yürüten Murat Köksal, Polis Başmüfettişliğine atanırken yerine ise Polis Başmüfettişi Ahmet Hakan Arıkan getirildi.

Ahmet Hakan Arıkan ismi aslında Türkiye’ye yabancı değil. Arıkan, daha önce Ankara Tren Garında meydana gelen ve 99 vatandaşın öldüğü bombalı saldırıdan sonra duyulmuştu.

Dönemin Ankara Emniyet Müdürü Kadri Kartal, bombalı saldırıdan sonra görevden uzaklaştırılmış yerine de vekaleten Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Ahmet Hakan Arıkan vekaleten atanmıştı.

Sırayla değişik rütbelerde Ankara, Emniyet Genel Müdürlüğü, Tunceli ve Polis Akademisi Başkanlığında görev yaptı. Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı olarak görev yaparken, 13.10.2015 tarihinde Ankara İl Emniyet Müdür Vekili olarak atandı.

Arıkan, Mart 2016’da Ankara Merasim Sokakta meydana gelen canlı bomba saldırısının ardından Emniyet Genel Müdürlüğüne dilekçe vererek merkeze atama istedi. Arıkan, merkeze çekilmiş yerine de Yaman Ağırlar getirilmişti.