61SAAT HABER SERVİSİ-Trabzon Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı tarafından Ortahisar’da aslına uygun olarak yapılan tarihi Pertev Paşa Konuk Evi ile ilgili dikkat çeken gelişmeler yaşanıyor. Yaklaşık 3 ay önce MHP'li Ortahisar Belediye Meclis Üyesi Davut Çakıroğlu'nun, meclis gündeminde 'Pertev Paşa Konuk Evi ruhsatlı mı?" sorusunu sormasının ardından binanın ruhsatının olmadığının söylenmesi tartışmaları da beraberinde getirdi. 

Ancak  bu tartışmalarla beraber yapımına devam edilen konuk evi ile ilgili ise bu hafta dikkat çeken bir gelişme daha yaşandı. Trabzon Valiği eski Özel Kalem Müdürü ve son yapılanyerel seçimlerde MHP'den Ortahisar Belediye Meclis Üyeliği adayı olan Hasan Kamber, bina ile ilgili suç duyurusnad bulundu. 

Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığına verdiği dilekçesinde Trabzon Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Ortahisar Belediyesi ve konuk evini yapan firma yetkilileri hakkında kamu davası açılmasını isteyen Kamber, Belediye Meclisinde Çakıroğlu ve Ortahisar Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Fevzi Baytar arasında geçen konuşmaları da sundu. 

Dilekçesinde Kamber, mecliste ki konuşmaları şu şekilde sundu: 
"Kamuoyunda Kentsel Sit alanında yeniden yapılmakta olan ve adına “ Pertev Paşa Konuk Evi” denilen binanın ruhsatsız olduğu ve aslına uygun yapılmadığı söylentileri üzerine konu Kasım 2014 ayı Ortahisar Belediye Meclisi toplantısında Belediye Meclisi Üyesi Davut Çakıroğlu tarafından gündeme getirilmiş ve inşaatı devam eden Pertev Paşa Konuk Evinin ruhsatının olup olmadığını veya inşaat hakkında her hangi bir işlem yapılıp yapılmadığını sormuştur. Belediye Meclis Üyesi Davut Çakıroğlu’nun bu sorusunu cevaplayan Ortahisar Belediyesi Şehircilik ve İmar Müdürü Fevzi Baytar, “Belediyeden ruhsat alınmadığını ve binanın inşaat ruhsatının olmadığını” ifade etmiştir.  
Belediye Meclis Üyesi Davut Çakıroğlu ” bu durumda idare inşaatı mühürlemek durumundadır. Her hangi bir işlem yapılmış mıdır?” sorusuna ise “yapılmamıştır” cevabını almıştır."
Ardından dilekçesinde konuyla ilgili kanunda yer alan maddeleri de sıralayan Kamber, son olarak, "Trabzon Valiliğince “Pertev Paşa Konuk Evi” adı altında yapılan binanın ruhsatsız olarak yapıldığını bildikleri halde bu güne kadar kanuni işlem yapmayan ve inşaatı mühürlemeyen, kamu davası açılması için yetkili makamlara bildirimde bulunmayan Trabzon Belediyesi ve Ortahisar Belediyesi yetkilileri ile  ruhsat alınmadan veya ruhsat ve eklerine veya imar mevzuatına aykırı olarak yapılan yapının sahibi Trabzon Valiliği ve yapının müteahhidi ile belirlenecek diğer şüpheliler hakkında yapılacak soruşturma sonucunda Kamu Davası açılması için gereğini arz ederim" ifadelerini kullandı.