Maçka’da görev yapan bazı muhtarların koruculukla ilgili talepleri Trabzon Valiliğinde bekletilirken,Göktay Emral isimli vatandaş da talebini şu şekilde dile getirdi. “Trabzon Valisi Sayın Yücel Yavuz Bey’den ricamızdır.

Maçka’da evimize 300 metre mesafede PKK’lı p..ler tarafından üç vatan evladı şehit edilmiştir. Önceki gün yine Maçka’da bir polisimiz yaralanmıştır. Vatansever Maçkalılar ruhsatlı ruhsatız ellerinde mevcut var olan silahlarla polisimizin, askerimizin yardımına koşmuştur. Bizler ruhsat talebinde bulunduğumuzda genel olarak taleplerimiz olumsuz karşılanmakta ya da bütçemizi aşan maliyetler nedeniyle ruhsat alamamaktayız. Kuyumcusu, müteahhidi, sanayicisi, eşrafı kısacası ekonomik gücü olan vs. arkadaşlar rahatlıkla alabiliyor. Ama Maçka’da bir gerçeği gördük ki bütün bu imkanlara sahip olmayan vatanını, bayrağını seven Trabzonlular PKK’lı p..lere karşı kendilerini kalkan etmişlerdir.”
“Şuna da inanıyorum ki ruhsatsız silahıyla PKK’lı peşine koşan Trabzonlulara gösterdiğiniz müsamahayı yarın göstermeyeceksiniz.” diyen Emral şöyle devam etti: “Aynı arkadaşlar evlerine giderken olası bir kontrolde araçlarında ve bellerinde bulunan bu silahlar güvenlik güçleri tarafından alınacaktır. Allah ülkemizi korumuş ya. Bu Fetullahçı alçaklar hedeflerine ulaşsaydı kime neyle karşı koyacaktık? Biz Trabzonlular güneydoğudaki koruculara bedava dağıttığınız silahları istemiyoruz. Bizim sizden talebimiz bu şehrin halkının silah ruhsat taleplerini kazanç kapısı olarak değil vatan savunması olarak kabul edip bize yardımcı olmanızdır. Üç vatan evladı toprağa düştükten sonra benim ruhsatsız tüfeğim alınsa ne olur alınmasa ne olur?”



Taleplerinin kişisel egolarını tatmin için değil yarınlarda vatana, millete, bayrağa olası kast edecek alçaklar için tedbir amaçlı olduğunu kaydeden Emral “En azından bulundurma ruhsatı olanlar da taşıyabilsin. Bize dededen babadan mal mülk kalmadı bir eski tüfek birde yüreği vatan aşkıyla yanan bir yürek miras kaldı. En azından gönüllü köy koruculuğu sistemini Trabzon’da hayata geçirin. Yazım yüz binlerce Trabzonlunun hislerine tercüman olmaktır.” ifadelerini kullandı.
 
Mehmet Ergene isimli vatandaş ise “Bence haklı bir talep. Ne yani korucuya güveniyorsun da, memleketin diğer bölgelerindeki vatandaşlarına mı güvenmiyorsun? Artık her yer terör tehdidi altında ama daha devlet kendi güvenlik gücüne bile yılda 200 fişeği paralı verirken, vatandaşa silah işi yaş gibi.” yorumunu yaptı. (günebakış)