61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon’da bugün sabah saatlerinde meydana gelen terör saldırısında 2 polisimiz şehit düşerken 6 kişi yaralandı. 

Yaralılardan 1 kişinin sivil olduğu, 5 kişinin ise polis memuru olduğu öğrenildi. Trabzon Valiliği konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
“19 Temmuz 2016 Salı günü saat:08.30'da ilimiz Maçka İlçesinde yol kontrol uygulaması yapmak üzere görevli Emniyet Mensuplarımıza terörist saldırı gerçekleştirilmiş olup, saldırıda 2 polis memurumuz şehit olmuş, 5 polis memurumuz ve 1 sivil vatandaşımız yaralanmıştır. Eylemi gerçekleştirenlerin etkisiz hale getirilmesi için operasyon başlatılmıştır” ifadeleri kullanıldı.

Yaralı polislerin tedavisinin sürdüğü Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinin önünde de endişeli bekleyiş sürüyor. İlk gelen bilgilerde 1 polis şehit düştüğü kaydedilirken hastane önünde bir silah arkadaşlarını da şehit veren polislerin bir birlerine sarılarak teselli etmeye çalıştığı görüldü. Vatandaşlarda polislere destek için bölgeye akın ederken hastane önünde endişeli bekleyiş sürüyor.