Akçaabat’ta bir restaurantta düzenlenen iftar programına Vali Öz ve eşi Rukiye Öz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Asım Kocaoğlu, Vali yardımcıları, İl Müftüsü Keramettin Demir, İl Emniyet Müdürü Murat Köksal, Akçaabat Kaymakamı Soner Şenel, bürokratlar, Şehit Aileleri Derneği Başkanı İsmail Karaca ile çok sayıda şehit ailesi ve yakını katıldı.

Eşi Rukiye Öz ile birlikte şehit aileleriyle aynı masada oruç açan Vali Öz, şehit ailelerinin oturduğu masaları gezerek onlarla sohbet etti, çocuklarını da oyuncak hediye etti. 

Duanın ardından bir konuşma yapan Vali Öz, “Rahmet, bereket, yardımlaşma ve dayanışma ayı olan Ramazan ayının bu güzel iftarını bizimle paylaştığınız için hepinize teşekkür ediyorum. Şehitlerimizin emaneti ve gazilerimiz bizim için çok kıymetlidir. Biz bu kıymeti ülke olarak etrafımızda yaşananlara baktığımız zaman çok daha iyi anlıyoruz. Yurtsuz kalan milyonlarca insanların huzursuzluklarını ve iç karışıklıkları gördüğümüz zaman ülke olarak nasıl zor bir coğrafyada yaşadığımızı, bağımsızlığımızın ne kadar önemli olduğunu bir kere daha anlıyoruz. 

Bizlere bu huzur ve güven ortamını sağlayan, bugün bu güzel atmosferde iftar sevinci yaşamamıza vesile olan, vatan ve millet sevgisi uğruna canını feda etmekten çekinmeyen aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimizdir. Dolayısıyla biz onların kanlarının ve canlarının bedelini hiçbir zaman ödeyemeyiz. Onun için gerek devletimiz ve gerekse vatandaşlarımızla birlikte aziz şehitlerimizin değerli hatıralarına her zaman sahip çıkacağız. Onlara her zaman kapımızı ve gönlümüz açık olacaktır” dedi.