rabzon Valisi Yücel Yavuz, Doğu Karadeniz ve Trabzon ekonomisi için en önemli sektörün turizm olduğunu belirterek, "Turizmin gelişmesi noktasında herkes elini taşın altına koymalıdır." dedi.
Yavuz başkanlığında, Valilik B Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen Turizm Değerlendirme Toplantısı'nda, Sümela Manastırı'nda devam eden restorasyon çalışmaları, turizm enformasyon bürolarının dizaynı ve yeni tanıtım materyalleri hazırlanması konuları ele alındı.

Yavuz, toplantıda yaptığı konuşmada, Doğu Karadeniz ve Trabzon ekonomisi için en önemli sektörün turizm olduğunu vurguladı. Genel ve yerel yönetimler, sivil toplum örgütleri, turizmle ilgili işletmeler ve vatandaşların bu konuya daha duyarlı olması gerektiğini ifade eden Yavuz, "Bölge ve Trabzon ekonomisi için en önemli sektör olan turizmin gelişmesi noktasında herkes elini taşın altına koymalıdır." diye konuştu.

Toplantıya, Vali Yardımcısı Şükrü Kara, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Bahri Haliloğlu, Trabzon Rölöve ve Anıtlar Müdürü Çağdaş Çağlayan ile diğer ilgililer katıldı.