Trabzon Valisi A. Celil Öz Araklı ve Sürmene ilçelerinde incelemelerde bulundu. Vali Öz ilk olarak Araklı ilçesinde bir alışveriş merkezinin açılışını yaptı. Açılışa Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Araklı Kaymakamı,  Belediye Başkanı, bürokratlar ve vatandaşlar katıldı.

     Vali Öz daha sonra ilçede devam eden okul ve yurt inşaatlarında incelemelerde bulunup belediye başkanını makamında ziyaret etti. Belediye başkanı Recep Çebi’den  ilçe hakkında bilgi aldı.Araklı ziyareti sonrası genel bir değerlendirme yapan Vali Öz;

     “ Trabzon alt yapı, eğitim, sağlık ve ulaşımıyla birlikte bir değişim ve dönüşüm içerisinde. Bu değişime uyanlar ve kendilerini yenileyenler gelişim süreçlerini devam ettiriyorlar. Bilindiği gibi turizm Trabzon’da vazgeçilmez bir değerdir. Araklı da turizm açısından en uygun ilçelerimizden birisi. Önümüzdeki süreçte turizm yatırımlarının daha da artacağını düşünüyorum. İlimizde ve bölgemizde turizm yatırımlarının artması için ulusal ve uluslar arası fuarlar ile diğer etkinliklere katılarak hep birlikte yoğun bir çalışma içerisinde olmalıyız.Turizm alanı olan Pazarcık ile yeni turizm alanı ilan ettiğimiz Turup bölgesi yatırımcılar için çekim merkezi olacaktır.  Araklı yerel yönetimleri, sivil tolum kuruluşları, iş adamları ile bu çalışmaların öncülüğünü yapacaktır ”dedi.

     Araklı ilçesinin eğitim alanında da önemli bir aşama kaydettiğini ifade eden Vali Öz ”Gerek devletimiz gerekse hayırseverlerimizin katkılarıyla eğitim alanında önemli yatırımlar yapıldı. Devam eden ve yeni yapılacak olan yatırımlarla da kalitemizi geliştireceğiz. Bunun yanında yüksek okulun açılması ve Araklı’yı Bayburt’a bağlayan Salmankaş tünelinin bitirilmesiyle ilçemiz daha gelişmiş ve kalkınmış olacaktır” şeklinde konuştu.