61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon Valisi Yücel Yavuz, ülkemize yönelik yapılan kalkışım olayına karşı açıklama yaptı.

İl Jandarma Komutan Vekili, Cumhuriyet Başsavcısı, Adalet Komisyonu Başkanı, Bölge Adliye Mahkemesi Başsavcısı, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı, Sahil Güvenlik Trabzon Grup Komutanı, İl Emniyet Müdürü, Ortahisar İlçe Jandarma Komutanı ve İl Müftüsü’nün de katılımıyla saat 02.30’da bir açıklama yapan Vali Yücel Yavuz; “Bugün akşamüzeri 22 sıralarında başlayan ve ülkemiz genelinde halkımızın duyarlılığını ortaya koymasına vesile olan bir hukuk dışı, demokrasimize ve ülkemizin huzuruna yönelik bir girişim meydana geldi. 

Bu yönüyle bütün Türkiye genelinde olduğu gibi Trabzon ilimizde de başta ben Trabzon Valisi olmaz üzere devlet yönetiminde bulunan bütün kamu kurum ve kuruluşlarıyla sivil toplum kuruluşlarımız ve bütün yetkili kurumlarımız ile teyakkuz durumuna geçilmiştir. İlimiz genelinde konuya ilişkin bir sorun asla ve asla meydana gelmemiştir. Gerek polis, gerekse jandarma teşkilatımız konuyla ilgili tam manasıyla emir-komuta zinciri içerisinde görevinin başında yer almaktadır. İlimizde bulunan diğer silahlı kuvvet unsurlarıyla ilgili de herhangi bir sorun bulunmamaktadır. Bu yönüyle Trabzon halkının rahat ve huzurlu olmalarını valileri olarak rica ediyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın, devlet başkanımızın vatandaşımızın, halkımızın demokrasimize ve ülkemize sahip çıkması anlamındaki duyuruları, davetleri ve talimatları Trabzon’da tam karşılığını bulmuştur. Tüm ilçelerimizle Trabzon ayaktadır. Alanlar, meydanlar tam manasıyla vatandaşımızın, devletine, bayrağına, vatanına, ezanına ve kutsal değerlerine sahip çıktığının en güzel göstergesi olarak Trabzon ayaktadır. Devlet hiyerarşisi emir-komuta zinciri içerisinde ilimizde tam bir birlik ve beraberlik içerisindedir. Adli mercilerimiz, başsavcılığımız, Ağır ceza mahkememiz ve bütün adli teşkilatımız görevi başında ve gelişmeleri titizlikle takip etmektedir. Bu konuyla ilgili hukuk dışı asla kabul edilemeyecek türdeki bu girişim devletimizin gücü milletimizin iradesi ve ferasetiyle kesinlikle başarıya ulaşamayacaktır. Şu an itibariyle kontrol altına alındığını aldığımız bilgiler itibariyle değerlendiriyoruz. Herhangi bir şekilde buna karışan bizzat içinde yer alan, destekleyen her kim olursa olsun devletimizin gücü milletimizin iradesi ve feraseti karşısında hak ettiği sonuca karışacaktır. Bunu da açıkça deklare ediyoruz. Tekrar söylüyorum. Trabzon genelinde ilçeler dahil olmak üzere hiçbir sorunumuz yoktur. Vatandaşımızın duyarlılığı hat safhadadır. Devletinin, milli ve manevi değerlerinin, demokrasimizin yanında olduğunu Trabzon insanı gecenin bu saatinde açıkça ortaya koymuştur. Bu vesileyle kendilerine tek tek teşekkür ediyorum. Devlet olarak, devletin yetkilileri olarak teyakkuzdayız. Bu bir imtihandır. Millet olarak bu imtihanı geçeceğiz. Milletimizin birliğine ve bütünlüğüne milli değerlerimize yönelik bu tür girişimler tarih boyunca olduğu gibi yine hüsrana uğrayacaktır. Milletimize ilimiz genelinde gösterdiği duyarlılıktan dolayı teşekkür ediyorum, Trabzon’da her şey kontrol altındadır. Gurbetteki hemşerilerimiz endişe etmesinler. Ayrıca Karadeniz bölgesi olarak bütün valilerimiz ve ilgili kurumlarımızla temas halindeyiz. Bölge olarak hiçbir sorunumuz yoktur” dedi. Vali Yavuz, konuşmasında kulaktan dolma bilgilere itibar edilmemesi gerektiğini ifade ederek, vatandaşlardan da olağan dışı bir tavır içerisinde olmamalarını istedi.




ASKERLERİMİZ BENİM MİSAFİRİMDİR

Gurbette ki hemşerilerimiz, Trabzon açısından endişe etmesinler. Bölge olarak da temas halindeyiz. Asla sokağa çıkma yasağı gibi bir şey yok. Trabzon açısından sahil güvenlikte de her hangi bir sorun yok. Benim bilgim dahilinde değerlendirmelerimiz yapıyoruz. Net şekilde söylüyorum, şehrimizde hiç bir sorun yoktur. Valilik devletin en önemli makamıdır. Buraya gelen askerlerimiz benim misafirimdir. Vatandaşımız yapabildiğimizbir şey var mı diye arıyor. Telefonum kilitlendi. Hepsine ayrıca teşekkür ediyorum. Ülke söz konusu, bayrak söz konusu olunca gerisi teferruattır” dedi.