Trabzon’da "Türk Basını Ekonomi Yazarları Gözünden Trabzon Ekonomisi" başlıklı toplantı düzenlendi. Trabzon Sanayici ve İş Adamları Derneği (TSİAD) tarafından düzenlenen toplantıda kentteki ekonomik duruma ilişkin anket sonuçları açıklandı

Zorlu Grand Otelde düzenlenen toplantıda KTÜ İktisadî ve İdarî Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Seyfettin Artan, sonuçları açıklarken programda Habertürk Gazetesi Ekonomi Yazarı Abdurrahman Yıldırım, Dünya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hakan Güldağ, Sabah Gazetesi Ekonomi Yazarı Şeref Oğuz ile Hürriyet Gazetesi Ekonomi Müdürü Vahap Munyar’da konuşma yaptı.

Toplantıda söz alan Trabzonlu iş adamı, Estonya Fahri Konsolosu ve  DOKASİFED Başkanı Zeyyat Kafkas, Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon Ticaret Sanayi Odası Başkanı Suat Hacısalihoğlu’nu eleştirdi.

Kafkas, “Trabzon’da ekonomik anlamda bir problem olduğunu masaya yatırmanın gerek olmadığını gördüm. Neden derseniz... Trabzon’un, ekonomik olarak bir sorunu olsaydı, bu fırsatı böylesine önemli isimlerin Trabzon’a gelmesine rağmen TTSO Başkanı, Belediye Başkanı, Valinin gelmemesi Trabzon’un sorunu olmadığını ortaya koymuş oldu” ifadelerini kullandı.