Trabzon Polis Meslek Yüksek Okulu 2012-2013 Eğitim öğretim yılı düzenlenen törenle açıldı. Törene, Pelitli Beldesinde bulunan Polis Meslek Yüksek Okulu Konferans Salonunda düzenlenen törene, Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Turgay Aras, Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal, KTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ersan Bocutoğlu, Polis Meslek Yüksek Okul Müdürü 1. Sınıf Emniyet Müdürü Tahsin Şensoy ve emniyet yetkilileri ile eğitim ve öğretime başlayan öğrenciler katıldı.


MAAŞIMIZI VATANDAŞ VERİYOR
Törende açılış konuşması yapan Polis Başmüfettişi ve okul müdürü Tahsin Şensoy, yeni eğitim ve öğretim yılının başarı dolu geçmesi temennilerinde bulunarak, öğrencilere iyi bir yıl geçirmelerini diledi. Şensoy, konuşmasına şu şekide devam etti:
“Türkiye’de emniyet teşkilatına yapılan yatırımlar, bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de meyvelerini vermeye başladı. Kıritik ve hassas bölgelerde ve özellikle terörün olduğu bölgelerde gelip akademik çalışma yürüten projeler gerçekleştiren pek çok meslek mensubumuz bulunmaktadır. 30 yıllık meslek hayatımda bir mesleğin parasız yapılışına rastlamadım. Tabi bu en doğal halidir. Bir işin para karşılığında yapılması profesyonelliktir. Bizim paramızı kim ödüyor. Vatandaşın alınan vergilerle devlet veriyor. İşte bizim burada kazanmamız gereken profesyonelliktir. Ve vatandaşımıza en iyi şekilde hizmet verebilmektir” dedi.

VALİ KIZILCIK'TAN TERÖR VURGUSU
Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık ise, son aylarda yaşanan terör olaylarında terör örgütünün köşeye sıkıştığını ifade ederek, “Tüm kurumlarımız bölücü terör örgütü ile mücadele etmekte. Maalesef son aylarda terör örgütünün saldırılarını arttırdığını görüyoruz. Bu terör en zayıf anının olduğunun bir göstergesidir. Zira, bir insan sıkıştığında can havliyle son hamlelerini yapar. Dolayısı ile terör örgütü de şuanda son hamlelerini yapmakta ve maalesef önemli oranda şehit vermemize neden olmakta. Ama şunda herkes emin olsun ki bu ülke, tüm toplum olarak birlik ve bütünlüğünü sokakta sizlerin toplumun her alanında tüm vatandaşların yüksek inancı imanı güvenliği sayesinde sonuna kadar ilelebet yaşamaya devam edecektir. Verilecek bir karış bir milim dahi toprağımız yoktur. Bu konuda Türkiye Cumhuriyeti şuanda tüm unsurları ile terörle mücadelenin sonuna kadar sürdürülmesi kararlılığı içerisindedir” dedi.

Trabzon Polis Meslek Yüksek Okulu 2012 2013 Eğitim ve öğretim yılında törene katılan öğrenciler arasında hiç bir bayan öğrencinin olmaması ise dikkat çekti. Polis Meslek Yüksek Okulu'nda bu yıl 258 öğrenci eğitim görecek.