Akçaabat ilçesi'nde bulunan bir restoranda verilen iftar yemeğine eşi Sema Kızılcık ile birlikte katılan vali Kızılcık, şehit yakınları ve gazilerle yakından ilgilenerek yalnız olmadıkları mesajını verdi. Yaklaşık 300 şehit yakını ve gazinin katıldığı iftar yemeğine Vali Kızılcık ve eşi Sema Kızılcık’ın yanı sıra Trabzon Vali Yardımcısı Mahmut Halal, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Turgay Aras, İl Müftüsü Veysel Çakı, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Selim Çelenk, Şehit ve Gazi İşlemler Şube Müdürü Süleyman Cirit ve İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Salih Özkan katıldı.

Şehit ve Gazi İşlemler Şube Müdürünün cep telefonuna 24 saat ulaşmaları için karvizit basılması talimatında bulunan Vali Kızılcık, şehitlerimizin bizlere emanetleri olan ailelerinin ve gazilerimizin her türlü ihtiyaçlarının karşılanması için devlet olarak yanlarında olduklarını kaydetti.

Geleneksel hale gelen iftar yemeğinde birada bulunmanın memnuniyeti dile getiren vali Kızılcık, "Bu bizim geleneksel olarak düzenlediğimiz 4 iftar yemeğimiz. Devlet olarak sadece belirli günler sizlerle beraber olmuyoruz. On iki ay boyunca sizlerin yanında olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Sizlerle bir araya gelmek bizler için büyük bahtiyarlık. Hepimizin içi yanıyor. Yavrularımız bu vatan uğruna şehit oldu yada yaralandı. Onların bu fedakarlığı ve vatan sevgisi sayesinde bizler şuanda huzur içerisinde bir arada bulunuyoruz. Yavrularımızın bu vatan aşkı ile yetiştirdiğiniz ve vatanımızın payidar kalmadı için yaptıklarından dolayı sizlere şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Şehit ve Gazi İşlemler Şube Müdürlüğü'nün şehit yakınları ve gazilerin emrinde olduğunun altını çizen Vali Kızılcık, konuşmasını şu şekilde sürdürüyor:
“Devletimiz sizlerle ilgilenmesi için ihdas ettiği Şehit ve Gazi İşlemler Şube Müdürlüğü taleplerinizin yerine getirilmesine yardımcı olunuyor. Müdürümüz 24 saat sizlerin dertleri ile dertlenip, bizlerle beraber görev yapmaya çaba sarf etmektedir. Bu cennet vatanın ilelebet yaşaması, birlik ve bütünlüğünün muhafazası ve kardeşliğin geliştirilmesi için canlarını feda eden şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anarken, onların bizler için şefaatçi olmalarını niyaz ediyorum. Devletimizin tüm kurum ve kuruluşları olarak şehit yakınları ve gazilerimizin her türlü isteklerini karşılamak için yanınızda olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Müdürümüzün cep ve ofis numarası sizler için 24 saat açıktır. Bizlere de ulaşabilirsiniz, bu işlerle uğraşmak ve sizlere yardımcı olmak üzere görevlendirilmiş müdürümüze de mesai saati demeden ulaşabilirsiniz. Ramazan ayının hayırlı olmasını, insanlığın huzura ve barışa kavuşmasına vesile olmasını temenni ediyorum. Teşriflerinizden dolayı şükranlarımı arz ediyorum."

Vali Kızılcık ve eşi Sema Kızılcık, şehit yakınları ve gazileri uğurlarken çocuklara oyuncak vermeyi de ihmal etmediler.

Bu arada Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Yeşiltaş Karakolu'na 19 Haziran 2012 günü PKK terör örgütü mensuplarınca yapılan saldırıda şehit düşen piyade onbaşı Ali Yasin Erosmanoğlu'nun babası Ali Sait Erosmanoğlu, dişlerinin yapılması konusunda başvurduğu kurumdan kendisinden 10 bin TL para istendiğini Vali Kızılcık'a belirtmesinin ardından vali Kızılcık "Sen hiç merak etme biz onu karşılarız" karşılığını verdi.