Of ilçesi Çamlık beldesinde 1927 yılında doğmuştur. Zehra Ulusoy ile evlidir ve iki çocuğu vardır.

İlköğrenimini 1938'de tamamladı ve babasıyla birlikte nakliye işinde çalışmaya başladı. Daha sonra nakliye şirketinin başına geçen Ulusoy, çeşitli kurumlarda başkanlık görevinde bulundu.

Ulusoy halen, taşımacılık, otomotiv, konaklama, denizcilik, enerji ve lojistik alanlarında etkinlik gösteren Ulusoy Holding'in yönetim kurulu başkanlığını yapmaktadır.

Ayrıca Türkiye-İran İslam Cumhuriyeti İş Konseyi Başkanı ve Trabzon Ticaret Odası Meclis (TTSO) Başkanıdır. Bunun yanında, Trabzonspor'un 1967-1968 sezonunda başkanlığını yapmıştır, böylece kulübün ilk başkanı ve kurucularından biri olmuştur.

Ulusoy, Türkiye-İran İslam Cumhuriyeti İş Konseyi Başkanlığı süresince; İran tarafından uygulanan yakıt farkı ödemesi ve İran için de kamyonlarının Türkiye üzerinden geçişinde uygulanan vergiler gibi sorunlu konularda çözüm için çalışmıştır.

 

 Halk Sağlığı Müdürlüğü ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün ortak düzenlediği 1 Ekim Yaşlılar Günü etkinliklerinde Köşk Huzurevinde kalan  yaşlılarla biraraya gelen ValiAbdil Celil Öz huzuerevi sakinleriyle hem türkü söyledi  hem sağlıklı yaşam yürüyüşü yaptı.

 

 Etkinlikte Köşk Huzurevi sakinlerinden oluşan müzik ekibinin verdiği mini konsere eşlik eden  Vali A. Celil Öz “Biz özel günlerde sizlerle hep beraberiz. Bunun dışında fırsat buldukça  sizlerle beraber oluyoruz. Sizleri çok seviyoruz.  Çünkü sizler bu devlete hizmet ettiniz,ürettiniz. Millet ve devlet olarak sizlere borçluyuz. Burada sizlerin güzel vakit geçirmenizi istiyoruz. Ayrıca her ziyaretimizde burada yeni yetenekler keşfediyoruz. Çok güzel bir müzik ekibi kurmuşsunuz. Buradaki tüm misafirlerimizle  bir koro oluşturursanız özel günlerimizde bu koroyu dinlemekten mutlu oluruz. Sizlerin komşusu olarak  bazı akşamlar buraya gelip bu güzelliği paylaşabliriz. Müzik ,el sanatları, dokuma ve örgü gibi her türlü faaliyeti sizin telebinize göre ne geriyorsa yapmaya hazırız. Buradaki vaktinizi dolu dolu daha kaliteli ve güzel geçirmenizi istiyoruz” şeklinde konuştu.

 

 

 Mini konserin ardından Köşk Huzurevinin bahçesinde huzurevi sakinleriyle yürüyüş yapan Vali Öz  yaşlılara sağlıklı yaşam için önerilerde bulundu. Vali öz konuşmasında “Belli saatlerde kendi bünyenize göre yürüyüş ve spor yapmamız gerekiyor Biz sizlerden gücünüz ve sağlığınız elverdiği sürece sürekli en kısa mesafeden  belli mesafelere kadar yürüyüş yapmanızı istiyoruz. Biz ilimizin çeşitli ilçelerinde ayda yada haftada birgün fırsat buldukça bir araya gelip bunu yapmaya çalışıyoruz. Sizler de yaparsanız daha sağlıklı ve kaliteli bir hayatınız olur. Önümüzde ki kurban bayramında hep beraber olacağız. Ama şimdiden hepinizin bayramını tebrik ediyorum, bayramın güzelliklerle geçmesini diliyorum“ dedi.