Başbakanlık bu bölgedeki mağdur insanlara yardım amacıyla bir kampanya başlatmıştır.

Bu kampanya çerçevesinde ilimizde de Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık talimatıyla yardım kampanyası başlatılmıştır.

Başlatılan yardım kampanyası doğrultusunda tüm kamu kurum ve kuruluşları personellerinin, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşların yapacakları yardımlar T.C Ziraat Bankası Aşağıayrancı Şubesi'nde açılan TL-Hesap No ( IBAN): TR270001000820555555555043 "Myanmar Yardım Kampanyası" hesabına yatırılacaktır.

Kampanyayla ilgili Vali Kızılcık yaptığı açıklamada, barınma, açlık, susuzluk ve salgın hastalık tehlikesi ile muhtaç ve mağdur durumda bulunan bölge halkına her türlü yardım ve desteği sağlayarak sıkıntıların hafifletilmesine katkıda bulunmak amacıyla Başbakanlık genelgesi doğrultusunda Valilik olarak yardım kampanyası başlatılmasına karar verdiklerini ifade etti.

Trabzonlu hemşerilerinin zor şartlarda yaşayan bölge halkını desteklerini esirgemeyeceğine inandığını kaydeden Vali Kızılcık, “Müslümanlar olarak birlik ve beraberlik içerisinde olmalıyız. Müslüman kardeşlerimizin yaşadığı bu sıkıntılara bizlerin duyarsız kalması imkansızdır. Trabzonlu hemşerilerim, yardımlaşma ve dayanışma duygusunun yoğun olarak yaşandığı mübarek Ramazan ayında, Myanmar’ın Arakan bölgesi Müslüman halkı için her türlü yardım ve desteği sağlayacaktır. Vatandaşlarımızın ellerinden geldiği ölçüde yardım yapmalarını bekliyoruz” dedi.

Kampanyanın 4 Eylül tarihinde sona ereceği de ifade edildi.