61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon Valisi Yücel Yavuz’dan çarpıcı açıklamalar... Yaptığı uygulamalarla Trabzon’da gözle görülür bir fark ortaya çıkaran Yavuz, son olarak kamuda ki hantallığa el attı. Vali Yavuz,  “Yüzlerce araç boş duruyor. Kamuda, sistemde bir hantallık var. Ama bu böyle gitmez. Müsaade etmem, net bir şekilde bu mantalite oluşacak. 7/24 herkes bu ülkenin gelecek hedeflere ulaşması için durmadan çalışmalıyız. Ne lazımsa söyleyin, ben her gün size araç tahsis ederim. Kimse mazeretin arkasına sığınmayacak.

Kalkınma Ajansının görevi kalkındırmaktır. Bu manada gelen her talebi değerlendirmeli, yoğunlaşmalı, bürokratik işlemlerde kolaylık sağlamalıdır.

Kamuda performans hamlesi yapmalıyız. Kamu şu anda ki mevcut haliyle değil, bir atılım yapmalı. Bu konuda artık hücrelere kadar ineceğiz” dedi.

Geleceğe yönelik planlama evresinde olduklarını kaydeden Yavuz, “An itibariyle geleceğe yönelik olarak bir planlama evresindeyiz. Özellikle, bu şehir Körfez Turizminden buraya gelen turistlerin dediği gibi Allah vergisi bir güzelliğe sahip. Bunu çok iyi değerlendirmemiz lazım” ifadelerini kullandı.