61SAAT HABER MERKEZİ-Trabzon’da son yılların en şiddetli yağmuru yağdı. (Haberi yazdığımız saatlerde yağmaya devam ediyor)   Meteorolojiden edinilen bilgiye göre bu gece metrekareye yarım saatte düşen yağmur miktarı 75 kilo. Ve bu durum şiddetli yağmur kategorisine giriyor.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi sal afeti nedeniyle kriz masası oluşturdu.  0462 223 38 88 numaralı telefondan acil durumları iletebilirsiniz.

Çalışmalar sırasında 61saat haber Merkezi’ne açıklama yapan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Trabzon’un büyük bir sel afeti ile karşı karşıya olduğunu belirterek, ‘Temennimiz şudur ki  Trabzon’umuz, Trabzon halkımız bu afetten en az zararla çıkar’ dedi.

Gümrükçüoğlu şöyle devam etti, ‘Saat 16.00’da Trabzon’da başlayan yağmur 19.00’da şiddetini arttırdı. Metorolojinin bize verdiği bilgi nedeniyle zaten tüm ekiplerimiz teyakkuzda idi.


Yağmur başlar başlamaz bizde ilgili tüm birimleri iş başına geçirdik. Şu anda şehrin 30 ayrı noktasında ekiplerimiz çalışmalarını sürdürüyor.

150 ayrı noktadan acil yardım talebi aldık. 360 personelimiz şu anda sahada. Gece 02.00’da da 300 kişi bu ekibe katılacak.

Tüm imkanlarımızı seferber ederek tüm taleplere ulaşma cihedine gidiyoruz. Trabzon halkına geçmiş olsun dileklerimi iletirken, acil durumlar ile ilgili Trabzon Büyükşehir Belediyesi Kriz masasına ulaşmalarını rica ediyorum.

Çalışmalarımızda önceliğimiz can güvenliğidir ve yollarımızda ana arterlerden olmak üzere tüm gelen taleplere anında cevap vermeye gayret ediyoruz. Allah hepimizin yardımcısı olsun’


Trabzon Büyükşehir belediyesine gelen acil yardım taleplerinden bazıları… Beşirli Kavşağı, Değirme Söğütlü kavşağı, Meydan Sıra Mağazalar, Otogar, Atapark Kavşağı, 1 Nolu Beşirli mahallesi Halk Bankası Karşısı, Forum AVM, Varlıbaş AVM’de, İpekyolu İşmerkezi…

ACİL DURUM TELEFONLARI

TRABZON BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ AFET MASASI: 0462 223 38 88

AMBULANS:      112

İTFAİYE:     110

POLİS İMDAT: 155