Başkan Sağıroğlu, her yıl döviz bazında ödenen yakıt bedellerinin artık Türk parası olarak ödeneceğinin kararını aldıklarını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın ‘Dövizden Türk Parasına geçiş ’ açıklamasına Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu’ndan destek geldi. Başkan Sağıroğlu ilçesinde bulunan site yöneticileriyle istişare toplantısı yaparak her yıl döviz bazında ödenen yakıt bedellerinin artık Türk parası olarak ödeneceğinin kararını aldıklarını açıkladı. Konu ile ilgili açıklama yapan Başkan Sağıroğlu, “15 Temmuz darbe girişimiyle beraber ülkemiz üzerinde dış baskı ve oyunlar oynanmak istendi. Aziz milletimiz bu hain darbeye de en sert şekilde tepkisini gösterdi. 15 Temmuz darbe girişimini destekleyen yine dış güçler bu defa ekonomik olarak ülkemizi baskı altına almaktadır. Dövizde sürekli olarak dalgalanmalar meydana gelmektedir. Buradaki amaç ekonomik dengesizliği sağlayıp kamuoyunda psikolojik kaos yaratılmaya çalışılmaktadır. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Binali Yıldırım’ın önderliğinde ekonomik koordinasyon kurulumuz bir dizi kararlar almışlardır. Bu kararlar neticesinde kamuoyunda dövizden kaçış Türk parasına dönüş, yastık altındaki birikimler içinde milli yatırımımız olan Türk altınına yatırım yapılmasına çağrı yapılmaktadır. Bizlerde bu manada elimizden geldiği kadarı ile neler yapabileceğimizi düşündük” dedi.

İlçemiz yoğun bir nüfusa hitap ediyor diyen başkan Sağıroğlu, “Bina sayımız oldukça fazla. Bu binalarımızda da yakıt olarak çoğunlukla kömür kullanılıyor. Kömürde döviz kuruyla beraber hesaplanıp yine döviz olarak sitelerimizde yaşayan vatandaşlarımızdan tahsil ediliyor. Biz bu döngüyü Türk parasına dönüştürmek için bir çalışma başlattık. Site yöneticilerimizle bir toplantı yaparak yakacak bedelleri ve taksitlerinin Türk parası olarak tahsil edilmesini kararlaştırdık. Sağ olsun site yöneticilerimizde bu fikrimizi anlayışla karşılayıp destek vereceklerini bizlere illettiler. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Bu manada bağlantı yapılacak olan yakacak firmalarının bu konuya çözüm getirmemesi halinde Yomra Belediyesi yönetimi olarak bizler devreye girerek anlaştığımız firmalardan Türk parası karşılığında alım yapmalarını sağlayacağız. Buradaki amacımız 15 Temmuz’da milletimizin o imanlı inançlı duruşlarıyla beraber dış mihrapların darbe teşebbüsünü nasıl yerle bir ettikse ekonomik manada da döviz bazında bize uygulamaya çalıştıkları ekonomik baskıyı da bertaraf edeceğiz” ifadelerini kullandı.