Trabzon dan  Ankara ya giden ve canlı bomba olarak sabah saatlerinde polisin takibine takılan Trabzonlu Adnan Taşkın Başkentte yaşadıklarını Taka Gazetesi Muhabiri Hakan Şener’e anlattı.

Taşkın, “ İşim gereği kamera almak için sabah saat 7’de otobüs ile Ankara’ya indim. Terminalden metroya binerek Kızılay’a geçtim. Üzerimde askeri bir palto vardı. Kahvaltı yapmak için yer bakıyordum. Sonra orada bulunan bir polis aracına yaklaştım, ‘kahvaltı yapabileceğim bir yer var mı?’ dedim. O ara bir anons geldi. polis durdu camları kapattı, bekle dedi.

Sonra 3 polis birden araçtan indi. Kimlik ver dediler. Bende ‘her kahvaltı yeri sorana kimlik mi soruyorsunuz?’ dedim. Kimliğime uzandım şüphelendiler, polis de silahına uzandı. Sonra kimliğimi çıkardım aldılar. İncelettiler. Ama polisler uzakta duruyorlardı ne olduğunu anlamadım. Bir polis yaklaşmadan beni aradı.

Şok oldum

Bekle dedi. Sonra olay yerine Sivil ekipler geldi. Seni arayacağız dediler ve kimse sebebini söylemiyor. Beni zaten polis arkadaşlar aradı dedim. Bizde arayacağız dediler. Beni aradılar sonra kimlik sorgulatacağız dediler. Polis arkadaşlar sorgulattı, hiçbir şey çıkmadı dedim.

Hayır canlı bomba ihbarı var onun için terör masasına sorduracağız dedi. Ben şok oldum. Sabah saatlerinde Ankara’da canlı bomba olarak görülüyordum. Ben polis arkadaşlara hala öğrenemedeniz mi? kimliğimde Trabzon yazıyor Trabzonlulardan terörist çıkmaz. PKK çıkmaz.

Benim kimliğimi terör masasına soramazsınız dedim. Onlar dinlemedi. Sordular sonra yine hiçbir şey çıkmadı. Sabah sabah gerilimli dakikalar yaşadık. Ama ben şunu vurgulamak istiyorum. Trabzonlulardan Karadenizlilerden terörist çıkmaz bunun bilinmesini istiyorum” dedi.