Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, "Allah, Harşit'i demiryoluna uygun olarak yaratmıştır ve demiryolu da oradan geçecektir. Bu fikrimizi her zaman her yerde yineleyeceğiz. Bunun için uğraşı sarfedeceğiz." dedi.
Şahin, Giresun Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) toplantı salonunda Giresun kamuoyunda yapımının sağlanması için girişimlerin başlatıldığı Erzincan-Gümüşhane ve Tirebolu Demiryolu Projesi'yle ilgili değerlendirme toplantısına başkanlık etti. Burada konuşan Şahin, proje ile ilgili geniş katılımlı bir değerlendirme toplantısı yaptıklarını kaydetti.

BİRLİKTELİĞİMMİZİ GÖSTERDİK
Erzincan-Gümüşhane ve Tirebolu Demiryolu Projesi'nin, Giresun'a, başta ekonomik olmak üzere birçok katkısının olacağını vurgulayan Şahin, "Bu güzel toplantıyla birlikteliğimizi göstermiş oluyoruz. Bundan önce demiryolu konusunda Erzincan-Gümüşhane ve Tirebolu veya Erzincan-Gümüşhane-Trabzon Demiryolu güzergahının tespitiyle ilgili birkaç gün önce Giresun'da, Trabzon'da, Gümüşhane ve Erzincan'da bir takım çevresel etki değerlendirme toplantıları yapıldı. Bu meyanda Ocak ayının ilk haftasında bu değerlendirmeler bakanlık nezdinde de yöresel yörelerden bu konuya vakıf kişiler davet edilerek bir toplantı daha yapılacak. Biz de konunun önemine binaen bu demiryolunun coğrafi yönden bilimsel fizibilite yönünde mutlak ve mutlak Erzincan-Gümüşhane ve Tirebolu hattından geçmesi konusunda belediye başkanları, siyasi başkanlarımızla ve sivil toplum kuruluşları ile birlikte ve diğer daire amirleriyle toplanıp bir deklarasyona imza attık." diye konuştu.

İKTİDARI MUHALEFETİ HERKES KATILDI
Vali Şahin başkanlığında yapılan toplantıya, CHP Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu, Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu ile AK Parti Giresun İl Başkanı Sabri Öztürk, CHP Giresun İl Başkanı Mustafa Kısa, MHP Giresun İl Başkanı Orhan Erzurum, GTSO Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, Giresun Ticaret Borsası Meclis Başkanı Mustafa Demirci, Giresun Esnaf ve Sanaatkarları Odaları Birliği (GESOB) Başkanı Ali Kara, bazı ilçe ve belde belediye başkanları ile bazı STK'ların temsilcileri katıldı.

DEKLERASYON YAYINLANDI
Toplantı sonunda ise bir deklarasyon yayımlandı. Toplantıya katılanların tamamının imzasıyla yayımlanan deklarasyonda, Erzincan-Gümüşhane ve Tirebolu Demiryolu Projesi'nin hayata geçirilmesi istenildi.

ORTAK DEKLARASYON
Hızla gelişen Türkiye'de, büyümenin ve milli gelirden pay alma noktasındaki dağılımın adil bir şekilde yapılması gerektiği vurgulanan deklarasyonda, "Türkiye, 2011 yılının üçüncü çeyreğinde 8,2 büyüme hızıyla dünyada Çin'in ardından ikinci sırada yer aldı. İlk dokuz ayda ise 9,6'lık büyüme hızıyla Çin'i geride bırakarak birinci sıraya yerleşti. Bu veri Türkiye'nin 2023 yılında dünyanın en büyük ilk on ekonomisi içinde yer alması hedefleri açısından dikkat çekicidir. Türkiye, bu açıdan bakıldığında sadece bölgesinde değil, Avrupa ve dünyada da stratejik önem taşıyan özelliğini ortaya koymuştur. Bu veriler, Türkiye'nin hızla kalkınan bir ülke olduğunu göstermektedir. Ancak burada önemli olan, büyüme ve milli gelirden pay alma noktasında dağılımın adil bir şekilde sağlanmasıdır. Bir başka söyleyişle kalkınmanın topyekün olması hedefinde, bazı yörelerin daha etkin kullanılması, bazı lojistik noktaların daha da hareketlendirilmesi büyük önem taşımaktadır." denildi.