Beşirli İMKB İlköğretim Okulu’nda düzenlenen törene öğretmenler, velililer ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından bir konuşma yapan Okul Müdürü İbrahim Kalyoncu, “Yoğun bir yıl yaşadık. Birçok olayla karşılaştık ama başarılı bir eğitim-öğretim yılı yılı geçirdik. Öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz büyük bir gayret gösterdi hepsine teşekkür ediyorum. Yeni öğretim yılına başladığımızda 4+4+4 sistemi kapsamında yeni bir eğitim sistemine geçilecek. Şuanda okulumuzun pozisyonu henüz belli değil. İlköğretim mi yoksa ortaöğretim mi olacağı henüz belli değil ama biz ne olursa olsun eğitim görevimizi en iyi şekilde yerine getirmeye çalışacağız” dedi.

BABLARDA KARNE ALDI
BADEP Eğitimcisi Ali Durum ve Abdülkerim Kalyoncu yönetiminde Trabzon'un Beşirli İMKB İlköğretim Okulu’nda düzenlenen ve 60 saatlik bölüm halinde haftada bir gün düzenlenen eğitim sonrası babalar sertifikalarını, karne alan çocuklarıyla birlikte aldı.



BADEP Eğitimcisi Abdülkerim Kalyoncu, babaların çocuklarıyla iletişim kurmakta zorlandığını belirterek "Anne Çocuk Eğitim Vakfı'nın (AÇEV) düzenlediği BADEP (Baba Destek Programı) çocuğunu seven ama onunla iletişim kuramayan babalara destek veriyor. Yapılan araştırmalar da babaların çocuklarının yaşamsal gereksinimlerine yanıt verebileceklerini, onların gelişimlerinde temel rol oynayabilecek yetenekte olduklarını ortaya koymuştur" dedi.

Babalara verilen eğitim süresi boyunca annelere mektup göndererek eğitimin içine katmaya çalıştıklarını kaydeden Kalyoncu “Hafta da bir gün alınan eğitim sonrası anneye mektup göndererek, yaptığımız çalışmaları ve verilen eğitim hakkında bilgilendirdik. 2 gün de annelere eğitim vererek evde nasıl bir yol haritası çizecekleri konusunda fikir alışverişlerinde bulunduk. Babalarla, çocuklara öyküler göndererek eğitime olumlu bir yön verdik. Programa katılan babalarla çok iyi bir eğitim dönemi geçirdik. Eğitime katılan babaların çocuklarıyla çok daha yakın ve sıcak ilişkiler kurdular. Çocukların gelişiminde daha etkin rol oynadılar. Bu programda babalara aile içindeki rolünü, çocukla nasıl bir iletişim kurması gerektiğini, çocuğuna nasıl bir tutum sergilemesi gerektiğini ve çocuk gelişimindeki önemi anlatıldı” ifadesini kullandı.