Programa Bayan Kızılcık’ın yanı sıra Trabzon vali yardımcıları eşleri, ilçe kaymakamları eşleri katıldı. Huzurevi sakinlerini kapıda karşılayan Bayan Kızılcık, daha sonra huzurevi sakinlerini konağın bahçesinde ağırladı. Yaşlılar için hazırlanan yemekler Bayan Kızılcık, Vali yardımcıları eşleri ve kaymakam eşleri tarafından servis edildi.

Huzurevi sakinleri ile bir aile gibi olduklarını kaydeden Bayan Kızılcık, “Yaşlılarımıza sahip çıkmak, onlara gerekli hürmet ve sevgiyi göstermek geleneğimizde var olan ve bizi biz yapan temel özelliklerimizden bir tanesidir. Biz de yıllarca bize emek vermiş, o yaşa gelmiş insanlarımızı rahat ettirerek, onların bilgi, birikim ve deneyimlerinden yararlanmaya çalışıyoruz. Hepimizin yarın birer yaşlı adayı olabileceğimizi unutmadan hareket etmemiz gerekir. Bugün bu sıcak ortamda onlarla bir araya geldik. Onlarla dertleştik. Kendileri de bu ortamdan duydukları mutluluğu dile getiriyorlar. Onları bir nebze de olsa mutlu edebiliyorsak, ne mutlu bize” dedi.



Bayan Kızılcık’a teşekkür eden yaşlılar, “Geldiği günden beri bizim her zaman yanımızda olan Sayın Valimizin eşi Sema Kızılcık’a ne kadar teşekkür etsek azdır. Kendisi her fırsatta bizimle bir araya gelerek, bizlerle ilgilenip sohbet ediyor. Vali Konağı’nda daha öncede birçok kez bir araya geldik. Onu kızımız gibi seviyor ve onunla bir arada bulunmaktan dolayı çok mutluyuz” diye konuştular.