Trabzon Belediyesi’nin 2012 yılı Ocak ayında başlattığı ve Trabzon’dan birçok kamu kurum ve kuruluşun, özel eğitim ve sağlık kurumunun ve yardımsever vatandaşın destek vererek katıldığı 'Trabzon'dan Van'a Oyuncak Kardeşliği' kampanyası Kasım ayında sonuçlandırdı. Kampanya süresince toplanan oyuncaklar Trabzon Belediyesi Sosyal İşler Müdürü Hacı Nail Altunay tarafından Van Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne teslim edildi. Trabzonlu binlerce yardımsever vatandaş, 24 Ekim 2011 tarihinde yaşadıkları depremle büyük acılar çeken Vanlı küçük kardeşlerini sevindirmek ve onları biraz olsun mutlu edebilmek için gerek kendi oyuncaklarını paylaşarak gerekse yeni oyuncaklar alarak kampanyaya destek oldular.

Kampanyaya topladıkları oyuncaklarla destek olup Vanlı depremzedelerle gönül köprüsü kuranlar arasında Zübeyde Hanım Kız Teknik ve Meslek Lisesi, Özel Yıldızlı Güven Hastanesi, Özel İmperial Hastanesi, Çağlayan Adnan Menderes Lisesi, Trabzon Belediyesi personeli ve binlerce Trabzonlu yardımsever vatandaş bulunuyor.
Trabzon Belediyesi tarafından Van Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne teslim edilen oyuncakların Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı Sevgi Evlerinde kalan kimsesiz çocuklara ve depremden etkilenmiş ilkokullara dağıtılacağı bildirildi.

Toplanan oyuncakların teslimi sırasında hazır bulunan Van Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ünal Önce, Sevgi Evleri Müdürü Süheyla Saka ve İl Çocuk ve Gençlik Müdürü Sabahattin Bulut, Trabzon halkına göstermiş oldukları yardım severlikten ötürü teşekkür ederek, “Gerçekleştirilen bu kampanya ile Van halkı ile Trabzon halkı arasında bir gönül köprüsü kurulmuştur. Bizleri unutmayıp acılarımıza ortak olan Trabzonlu kardeşlerimize ve bu kampanyayı başlatan başta Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na ve Trabzon Belediye personeline Van halkı adına sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz“ dedi.