Gümrükçüoğlu, Trabzon Belediyesi Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen Karakaya Gurup İçme Suyu Birliği Meclis Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, projenin birlik üyelerinin destekleri ve Trabzon Belediyesi'nin gücüyle sürdürüldüğünü belirtti.

Projenin, birliğe bağlı belde ve köylerin su ihtiyacının karşılanması için büyük önem arz ettiğini vurgulayan Gümrükçüoğlu, ''Vatandaşlarımıza köy suyu da olsa arıtılmış temiz bir su içirmek istiyoruz. Karakaya içme suyunun yüksek kotta olması hasebiyle suyun vatandaşlara ulaşması ekstra bir elektrik sarfiyatı gerektirmediğinden önemli derece tasarruf sağlamış oluyoruz'' dedi.

Gümrükçüoğlu, muhtarlardan suya sahip çıkmalarını ve vatandaşlarca yapılan suiistimallerin önüne geçmelerini rica ederek, aksi takdirde vatandaşlarca yapılacak yasal olmayan bir uygulama tespit edilirse hiç bir şekilde müsamaha gösterilmeyeceğini, gereken cezanın verileceğini kaydetti.

Gümrükçüoğlu, Atasu Barajı'nın bünyesinde bir arıtma tesisi yaptıklarına da dikkati çekerek, ''Çakırgöl içme suyu şebekesinde gerekli tadilat çalışmaları yapıldı. Esiroğlu arıtma tesislerine yeni bölümler eklendi. Yağmur suyu ayrıştırma projesiyle birlikte şehrin içme suyu şebekesi de baştan aşağıya yenilenecek. Böylece şehrin 100 yıllık içme suyu ihtiyacını planlamış olduk'' diye konuştu.