61SAAT HABER MERKEZİ - Trabzon Büyükşehir Belediyesi Ekim ayı Belediye Meclisi toplantıları bugün başladı. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun başkanlığında yapılan toplantıda dikkat çeken veriler ortaya konuldu.

Meclisin hemen başında geçen ayın faaliyetleri ile ilgili bilgi veren Başkan Gümrükçüoğlu,  geçtiğimiz aylarda yapılacağı açıklanan Karakaya Barajıyla ilgili Orman ve Su İşleri Bakanı Versel Eroğlu ile görüştüğünü açıkladı. Bakan Eroğlu’nun projeye destek verdiğini ifade eden Gümrükçüoğlu, projenin ihale aşamasına geldiğini ve önümüzde ki günlerde yapılacağını açıkladı. Karakaya Barajının yapımın 2016 yılında yapımına başlanacağını ifade eden Gümrükçüoğlu, tam tarih vermemekle birlikte 24-30 ay arası bir sürede bitirilmesinin ön görüldüğünü açıkladı.

Trabzon’a Karakaya Barajı haricinde bir baraj daha kazandıracaklarını ifade eden Gümrükçüoğlu, “Bizim şuan itibari ile Söğütlü, Derecik, Uçarsu bölgesi hattı diye tabir ettiğimiz bölgede İller Bankası ile yürüttüğümüz proje var. Bu proje ile birlikte Ağustos’ta İller Bankasının DSİ’den istediği su 75 metre litre saniye idi. Fakat Ağustos ölçümlerinde bile suyun debisinin 20 litre saniyeyi aşmadığını gördük. Dolayısı ile her ne kadar bu yapılmakta ise de o bölgede ilerki zamanlarda cevap veremeyeceği açıktır. Biz o bölgede ilerde Derecik, Söğütlü, Uçarsu bölgesine doğru olan bölgede 50 bin kişiye hizmet edecek su ihtiyacı için bir baraj çalışması yapılmasını ön gördük. Bunu ilk defa bu geldiğinde Orman ve Su işleri Bakanının önüne açtık. O da DSİ Bölge müdürlüğüne talimat vererek Büyükşehir Belediyesinin çalıştığı bu hususu dikkate alıp yeni bir baraj için hazırlıklarınızı o bölgeye yönelik sürdürün diye talimatlandırdı”