Türkiye Okul Sporları Federasyonu Başkanı Ayhan Pala, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu ve Yönetim Kurulu Üyelerini makamında ziyaret ederek 2014 yılında Trabzon’da yapılacak Hentbol Dünya Şampiyonası hakkında bilgilendirmede bulundu.

Şampiyonanın 14-18 yaş gurubunu kapsadığını ifade eden Federasyon Başkanı Pala, 30 ülkeden  bin8 500 sporcunun Trabzon’a geleceğini söyledi. Pala,  Guatemala’nın Antigua kentinde yapılan ISF Genel Kurulunda;2014 Trabzon Hentbol Dünya Şampiyonası Protokolü ISF Başkanı Andrea Delpin ile imzalandığını söyledi.  Protokol sırasında söz alan ISF Başkanı Andrea Delpin’in  “Türkiye’nin ISF içerisindeki etkin ve aktif rolü nedeniyle önemli işbirliklerini gerçekleştirmekteyiz. Trabzon gibi sporu ve tarihi önemli bir kente Hentbol Şampiyonasının yapılması, dünya gençlerinin bir araya gelecek olmasından büyük memnunluk duyuyorum” dediğini aktardı.

Türkiye ISF içerisinde önemli görevler üstlenen üç ülkeden biri olduğunu ifade eden Pala, Hentbolu Trabzon’a kazandırdığımız gibi Voleybolu de İzmir’e kazandırma çabalarının devam ettiğini bildirdi.

2014’ün 21 Haziran tarihinde başlayacak Dünya Hentbol Şampiyonasını Trabzon’un elbirliği ile başarıyla yapacağını ifade eden Türkiye Okul Sporları Federasyonu Başkanı Ayhan Pala,” 2007 yılında Karadeniz Oyunları, 2011 yılında Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları Trabzon’da başarıyla gerçekleşmişti. Artık Trabzon kazandığı tesisler ile uluslararası organizasyonlara en azından 2 yılda bir gerçekleştirmelidir. Bu anlamda 2014 Liselerarası Hentbol Dünya Şampiyonasını Trabzon’a kazandırdık. ”dedi.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu’da görüşmede yaptığı konuşmada Uluslararası Okul Sporları Federasyonu 2014 Liselerarası Hentbol Dünya Şampiyonasının çok güzel bir organizasyon olduğunu söyledi. Türkiye’de özellikle genç ve okul düzeyinde spor kültürünün topluma kazandırılması gerektiğini ifade etti.  Trabzon’un ciddi spor altyapısı ile uluslararası olimpiyatları gerçekleştirirken diğer taraftan kendi içinde de olimpiyatlar gerçekleştirerek gerek yeni sporcuların ve yeteneklerin ortaya çıkarılması gerektiğini vurguladı.

Trabzon’un uluslararası organizasyonlarda tesisler yanında yetişmiş insan gücüne de sahip olduğunu ve bu tecrübelerin daha sık kullanılması için Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nın birçok organizasyona destek verdiğini kaydetti. Eski Doğu Bloku ülkelerine yakın konumda bulunan Trabzon’un özellikle bu bölgelerdeki spor alanındaki başarılarının örneklenebileceğini vurguladı.