Hafta münasebetiyle Trabzon Belediyesi Mehter Takımı eşliğinde Uzunsokak'tan Atatürk Alanı'ndaki Atatürk Anıtı önüne kadar esnaf kortej yürüyüşü gerçekleştirildi.

Trabzon Esnaf Odaları Birliği (TESOB) Başkanı Metin Kara'nın Trabzon Vali Yardımcısı Abdurahman Koçoğlu ve Trabzon Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Turan ile birlikte Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

Burada yapılan konuşmalarda Ahiliğin önemine vurgu yapılırken, TESOB Başkanı Metin Kara, hayatını kaybeden şehit haberlerinin yüreklerini dağladığını söyledi. Kara, "Güzel Anadolumuzun çeşitli illerinde bulunmuş, en son yaşadığı Kırşehir'de vefat eden, yaşadığı süre içinde insanı esas alarak düzenli bir toplum kurulmasını amaçlayan 'dilini, belini, gözünü kapalı, elini, kapını ve sofranı açık tut' düsturusuyla yüyıllardır esnaf ve sanatkarlarımızın kültürel alt yapısını oluşturan ve Ahilik felsefesinin kurucusu olan 32 meslek piri Ahi Evran-ı Veli hazretlerinin yüce adı ve anısına düzenlenen 25 Ahilik Haftası kutlamalarını bir kez daha sevgiyle saygıyla çoşkuyla gerçekleştiriyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından ahilik derecesine hak kazanan Celal Hamzaoğlu, Ertuğrul Albayrak ve Mehmet Yetim'e isimli esnaflara ödüllerinin verilmesinin ardından program Şed Kuşatma Töreni ile sona erdi.