61SAAT HABER SERVİSİ

Trabzon’a Bakanlık, yeni bakanlar, Trabzon’un bakanı. Yeni kabine konusunda Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın adeta restleştiği bilgileri gelirken yeni kabinede Trabzonlu bir bakana yer verildiği öğrenildi.

1 Kasım Genel Seçimlerinin ardından hükümeti kurma yetkisini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan alan Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yeni kabineyi açıklamasına dakikalar kaldı. Peki yeni kabinede Trabzon’un bakanı olacak mı? Trabzon’a bakanlık verilecek mi?

Genel bilgilere göre Başbakan Ahmet Davutoğlu Trabzon’a bakanlık vermek istemedi, ismi ekonomi bakanlığı için geçen Berat Albayrak ile Trabzon’u geçiştirelim dedi.

Başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabinede Trabzon’dan bakan göremeyince çok sinirlendi. Fakat Trabzon lobisi ve Trabzonlu milletvekillerinin bölgede sağladığı başarı kendisine hatırlatılınca mutlaka Trabzon’a bir bakanlık vermenin şart olduğunu anladı. Trabzon’da Bakanlık için Süleyman Soylu, Ayşe Sula Köseoğlu, Adnan Günnar ve Muhammet Balta isimleri masaya yatırıldı. Son dakika bir değişiklik olmaması halinde Süleyman Soylu’nun isminde karar kılındı.

Saat 11.00’da açıklanacak yeni kabinede Trabzon’un milletvekillerinden bir tanesine bakanlık görevinin verileceği kesin, bir değişiklik olmaz ise, son anda bir müdahale olmaz ise Süleyman Soylu Bakan. Kültür ve Turizm, Bilim ve Teknoloji yada Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Soylu için düşünülen bakanlıklar.

Son dakika müdahale olunması halinde ise Avukat Ayşe Sula Köseoğlu isminin Balta’ya göre ağır bastığı Soylu’nun yerine Köseoğlu’na aile ve sosyal politikalar bakanlığı görevinin verilebileceği iddia ediliyor.