Rapor 11 Eylül tarihine kadar askıda kalacak.

10 Günlük İtiraz Süresi Var
3 AŞAMALI olarak ilana çıkan projenin birinci aşaması Erzincan-Torul, ikinci aşaması Torul-Trabzon, üçüncü aşaması ise Torul-Tirebolu ilçelerinden oluşuyor. Rapora 10 günlük itiraz süresi konulurken, itiraz olmaması halinde projenin yapım ihalesi için süreç başlayacak.

Sonuç Bakanlığa Gidecek
TRABZON Valiliği’nin yanısıra ilgili valiliklerin ilan panoları ve Trabzon Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün sitesinde askıya çıkan proje hakkında görüş ve öneriler Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne bildirilecek. Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü bu görüş ve önerileri ÇED süreci dahilinde bakanlığa gönderecek.

Yaylalı: İhale Öncesi Son Süreç
TRABZON-ERZİNCAN Demiryolu Platformu sözcüsü ve İMO Trabzon Şube Başkanı Mustafa Yaylalı, konuyla ilgili şunları söyledi: “Bu süreç yapım ihalesi öncesi son süreçtir. Rapor artık askıdadır. İlgili illerde projeye ilişkin itirazlar alınacaktır. Bu da 10 iş günü içinde olacaktır. Daha sonra rapor yapım için TCDD Genel Müdürlüğü’ne sunulacaktır” dedi.

TRABZON’UN geleceğini etkileyecek en önemli projelerden biri olan “Trabzon, Gümüşhane, Giresun ve Erzincan Demiryolu Projesi”nin Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) Raporu tamamlanarak askıya çıktı. 11 Eylül 2012 tarihine kadar askıda kalacak rapora itiraz olmaması halinde projenin yapım ihalesi için süreç başlayacak.

“Trabzon, Gümüşhane, Giresun ve Erzincan Demiryolu Projesi”nin ÇED Raporu tamamlanarak askıya çıktı. Trabzon Valiliği’nin yanı sıra ilgili valiliklerin ilan panosu ve Trabzon Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün sitesinde askıya çıkarılan rapor için 15 günlük itiraz süresi kondu. Yapılan duyuruda şu ifadelere yer verildi: “Trabzon, Gümüşhane, Giresun ve Erzincan illeri ile ilçeleri sınırlarında T.C. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Alt Yapı Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından yapılması planlanan ‘Trabzon, Gümüşhane, Giresun ve Erzincan Demiryolu Projesi’ hakkında 17.07.2008 tarih ve 26939 sayılı Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Yönetmeliği gereğince, Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızca gerçekleştirilen inceleme ve değerlendirme süreci tamamlanarak projeye ait ÇED Raporu nihai olarak kabul edilmiştir. Söz konusu karar Müdürlüğümüz ilan panosunda 28.08.2012 ile 11.09.2012 tarihleri arasında (10 iş günü) askıda ilan edilmekte ve ayrıca İl Müdürlüğümüze ait İnternet Sitesi haberler bölümünde yayınlanmaktadır. Söz konusu proje hakkında görüş ve önerilerde bulunmak isteyenler; aşağıdaki Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne ait normal posta ve E-Posta adresi ile ve faks numarası üzerinden süreç sonuçlanana kadar görüş ve önerilerini bildirilebilir. Müdürlüğümüze ulaştırılacak olan görüş ve öneriler ÇED süreci dâhilinde Bakanlığımıza gönderilecektir. Yöre halkına duyurulur.”

YAPIM İHALESİ
SÜREC
İ BAŞ
LAYACAK
Konuyla ilgili açıklama yapan Trabzon Demiryolu Platformu Sözcüsü ve İMO Trabzon Şube Başkanı Mustafa Yaylalı, “Bu süreç yapım ihalesi öncesi son süreçtir. Rapor artık askıdadır. İlgili illerde projeye ilişkin itirazlar alınacaktır. Bu da 10 iş günü ve 15 takvim günü içinde olacaktır. İtirazlardan sonra ÇED raporu nihai halini alacak ve TCDD Genel Müdürlüğü’ne sunulacaktır. Ondan sonra yapım ihalesi süreci başlayacaktır” dedi.