61SAAT HABER SERVİSİ-Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Trabzon’un merakla beklediği Demiryolu ve Havaalanına ikinci pist konusunda açıklama yaptı.
Yazıcı, bu konuda kendisine gelen sorulara, “Demiryolu bana göre Trabzon’dan başlayıp Sarp’a kadar gitmesi lazım” diyerek cevap veren Yazıcı,
“Bunun belki yakın zamanda yapamayız. Ama bunu tasarlamalıyız. Bu bölgelerde yapmayı planladığımız programa aldığımız hizmet amaçlı ünite ve mekanları demiryolu ile entegre olabileceğini şimdiden düşünmeliyiz. Arsin’de ki Endüstri Bölgesinin demiryolu ile bağlantılı olabileceğini yapım aşamasın da planlamalıyız. Finansmanını bugün bulamaz da yarın buluruz ama yapacağız” dedi.

Trabzon Havalimanına ikinci pistin yapılıp yapılmayacağı ile ilgili olarak ise Bakan Yazıcı, umutsuz konuştu. Bakan Yazıcı, “Bunu arkadaşlarımız takip ediyor. Biz de takip ediyoruz. Çalışmalar devam ediyor. Ulaştırma Bakanlığında” dedi.
Arsin’de ki Endüstri Adası Projesinin de yatırım programına alınması için çalışmaların devam ettiğini belirten Yazıcı, “ Arsin’de ki o mega proje ile alakalı programa alınma çalışması devam ediyor. Bu tür büyük projelerin bizle birlikte takip ediyoruz. Hedef Trabzon’un Marka değerini yükseltmek. Tarihi kimliğini hiç ir zaman arka planda bırakmadan burayı marka şehir haline getirmeyi sağlamak” diye knuştu.