Trabzon’da faaliyet göstermeye başlayan Trabzon Paten Kulübü, tekerlekli paten, buz pateni, kaykay, bisiklet, kayak ve snowboard branşlarında faaliyetlerini sürdürürken, kulübün ana branşı tekerlekli paten ise büyük bir ilgi görüyor. Çok sayıda gencin beğeni ile yaptıkları spor dalında, denge, kondisyon, koordinasyon, çabukluk ve reaksiyon zamanının gelişmesi gibi olumlu etkileri yaşıyorlar.
Trabzon Paten Kulübü Başkanı HASAN Adanur, paten sporunun insanların sosyal ve sağlık gelişimlerine büyük katkı sağladığını belirterek, Trabzon’da önemli bir eksikliği giderdiklerini söyledi.
Günümüzde birçok insanın patenle kaymayı sevdiğini ancak bazı zorlukları nedeniyle şimdiye kadar denemediklerini belirten Adanur, "Kaymayı herkes seviyor. Özellikle paten ile kayma bilgi ve beceri isteyen bir spor dalı, bilmeyenler ise denediklerinde zaman zaman sakatlanmalar yaşayabiliyorlar. Bu sporu seven ve yapmak isteyenler artık profesyonel hocalardan bunun dersini alarak yapabilecekler. Trabzon Paten Kulübü’nün kuruluş amaçlarından biri de insanlarımızın bu sporu yaparken, hem sağlıklı bir yaşama kavuşmalarını sağlamak hem de zevkli ve keyifli vakit geçirmelerine katkıda bulunmak" dedi.