Trabzon’da Meydan bölgesinde Atatürk Alanı’ndan sonra ikinci bir kent meydanı daha düzenlenerek hizmete sokulacak.

Yaklaşık olarak 7 dönümü kapsayan proje kapsamında Cudibey İlköğretim Okulu ve Trabzon Öğretmenevi yıkılacak.

Çarşı Polis Merkezinin yan tarafından yaya ve araç yolu yapılacak. Cudibey Ortaokulu, Hacıkasım’da yapılacak yeni okula taşınacak. Konuyla ilgili Meydan-Kentsel Alan planlaması ve protokol imzalanması için Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na yetki verildi. Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyet ve Çarşı Mahallelerinde kente yeni bir meydan kazandırmak için düğmeye bastı.

Konuyla ilgili olarak, eskiler tarafından Karagöz Meydanı olarak tabir edilen bölgeyi kapsayan Ortahisar ilçesi 201 ada 3 ve 79 nolu parsellerle ilgili Meydan-Kentsel Alan planlaması ve protokol imzalanması için Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na yetki verilmesiyle ilgili meclisin eylül ayı toplantılarında gündem maddesi olarak yer aldı. Konu komisyona havale edilmeden önce söz alan Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ufuk Hoş, komisyona havale etmeden Başkan Gümrükçüoğlu’na Meclis tarafından yetki verilmesini önerdi.

Böylece Meclis oy birliği ile Başkan Gümrükçüoğlu’na proje için yetki verdi. Proje kapsamında Karagöz Meydanı olarak bilinen bölgede bulunan Trabzon Müzesinin batısında yer alan Cudibey Ortaokulu ve Trabzon Öğretmenevinin tamamı yıkılacak.

Çarşı Polis Merkezinin yan tarafından ise bir yaya yolunun yanı sıra alttan da Uzunsokak’tan Kahramanmaraş Caddesi’ne bir yol yapılacak. Cudibey Ortaokulu ise Hacıkasım’da yapılacak olan yeni binaya taşınacak. Proje kapsamında sosyal donatılar, yeşil alanlar, otoparklar ve küçük iş yerleri planlanacak. Projenin yaklaşık olarak 7 dönümlük bir alanı kapsaması planlanıyor.