61SAAT HABER SERVİSİ- Düzenleme Kurulu adına konuşan KESK Dönem Sözcüsü Muhammet İkinci, bu yıl ki 1 Mayıs İşçi Bayramına önceki yıllara oranla daha fazla katılım olmasını beklediklerini kaydetti. Memur-Sen’in de bu yıl Trabzon’da düzenlenen 1 Mayıs İşçi Bayramına katılmayacağına dikkat çeken İkinci, “1 Mayıs 2015’e sayılı günler kaldı. İnsanca çalışmak ve insanca yaşamak isteyen milyonlar olarak eşitlik, özgürlük, demokrasi ve barış özlemlerimizi 1 Mayıs alanlarında haykıracağız. Ülkenin dört bir yanında olduğu gibi şehrimizde de emekçilerin kalbi 1 Mayıs alanında atacak. Bir kez daha 1 Mayıs’ın anlamını emek düşmanlarına anlatacağız” dedi.

Açıklamasında 1 Mayıs’ın anlamlarını da sıralayan İkinci,
“1 Mayıs demek, bu gayri meşru yağma, talan ve ölüm düzenine itiraz demektir. Derelerimize, dağlarımıza, yaylalarımıza sahip çıkmaktır. Emekçilerin anayasal grev hakkının patronların talebiyle bir gecede gasp edilmesine karşı ayağa kalkmaktır. Emekçileri güvensizliğe ve geleceksizliğe mahkum eden sömürü düzenine karşı direnmektir. Sözleşmeli çalışmayı, taşeron sistemini topyekun reddetmektir. Halkı ve mahkeme kararlarını hiçe sayarak zeytinleri sökenlere karşı hayatı savunmaktır. Tacize, tecavüze, kadın cinayetlerine dur demektir. Milyonlarca işsizin, asgari ücretlinin, emekçinin insanca yaşam hakkı savunmaktır. Birlik mücadele, dayanışma demektir” dedi.

Trabzon’da 1 Mayıs İşçi Bayramı için yapılacak yürüyüş ise saat 13:00’da Cumhuriyet Caddesinde (Eski TEDAŞ önü) başlayacak Atatürk Alanında gerçekleştirilecek mitingle son bulacak.