Trabzon sabah saat 08.30 sıralarında Çömlekçi Mahallesi'nde sokakta fenalık geçirerek yerde baygın halde yatan hasta için, 112 Acil Servis'e yapılan ihbar üzerine olay yerine gelen ambulansa alınıp hastaneye götürülmek istendi. Şemsettin A. (53), yolda hastaneye götürülmek istemediğini söyleyip sağlık ekibine saldırdı. Dr. Ayşe Büşra Önder'in boğazına sarılan Şemsettin A., cebinden çıkardığı bıçağın sapıyla da sağlık memuru Hatice Eriş'in başına vurduğu iddia edildi. Bu sırada Tanjant Yolu’nda ambulansı durdurarak ambulanstan inmek isteyen şahsın sağlık ekiplerine saldırısı olay yerindeki bir iş yerinin güvenlik kameralarına yansıdı. Yardımcı sağlık görevlisi Hatice Eriş ve ambulans sürücüsü Haydar Yıldırım’a da saldıran şahıs, sağlık ekibinin şikayetçi olması sonrasında önce hastaneye sonra da Polis Karakolu’na götürülerek gözaltına alındı.

HABERİN VİDEOSUNU İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

Olaya tanık olan iş yeri çalışanı Ayhan Çakıroğlu, saldırganın bir türlü sakinleşmediğini ifade ederek “Ambulans birden durdu ve adamı indirdiler. Ben kadın doktorun çığlığı üzerine yardımcı olmak için dışarı çıktım. Tüm sağlık personeli saldırganı sakinleştirmek için çalışsa da, başarılı olamadılar. Olay yerine Polis gelene kadar sağlık ekibine saldırmayı devam ettirdi” dedi.

SAĞLIK ÇALIŞANLARINDAN TEPKİ

Öte yandan Trabzon Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi çalışanları bir basın açıklaması yaparak olayı kınadıklarını açıkladılar. Basın açıklamasına Trabzon Sağlık İl Müdürü Uzm. Dr. Kemal Süleyman ve Trabzon Tabipler Odası Başkanı Prof. Dr. Yakup Aslan da katılırken, İl Sağlık Müdürü Kemal Süleyman “Yine hiç istemediğimiz bir olayla karşı karşıyayız. Şiddet toplumsan bir problem. Öğretmene, polise, doktora şiddet var. Sporda şiddet var toplumun her alanında şiddet var. Bu problemin temeline inmek ve problemi çözmek lazım. Ama öncelikli olarak sağlıkta şiddet için çalışmalarımız devam ediyor, 113 hattını 24 saat açık tutarak bunların önüne geçmeyi planlıyoruz. Kişiler davacı olmasalar bile şiddeti uygulayanlara kamu davası açılıyor” dedi.

Sağlıkta şiddet yasasının bir an önce çıkması gerektiğini dile getiren Trabzon Tabipler Odası Başkanı Prof. Dr. Yakup Aslan ise “Her gün bir yerlerde mutlaka sağlık çalışanlarına yönelik bir şiddet olayı olmaktadır. Hekime çalışana atılan yumruk devlete atılan Molotof kokteyli ile eşdeğerdir. Hekime atılan yumruk ve uygulanan şiddet halkın kendisine yapılmıştır. Çünkü şiddet gören hekim bir gün sonra o kişinin hayatını kurtarmak için görevli olabilir. Bunu düşünerek hekimlerimize halkın sahip çıkması gerekir. Ama bundan daha önemlisi bir an önce sağlıkta şiddet yasası çıkarılmalıdır” diyerek sözlerini tamamladı.