2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılı ve İlköğretim Haftası Açılış Töreni yapıldı. Temel Yaşar Çoruh İlkokulunda gerçekleştirilen açılış törene Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Turgay Aras, İl Emniyet Müdür Murat Köksal, İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, okul idarecileri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda veli katıldı.

 2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılının açılış töreninde bir konuşma yapan Vali Öz, “Hepimiz heyecan içersindeyiz. Okullarımızı ve arkadaşlarımızı özledik. Bugün bu özlemle hep birlikte coşku ile kucaklaştık. Türkiye genelinde 17 milyon, Trabzon’da da 146 binin üzerinde öğrencimiz bu heyecanı yaşıyor. Ülkemizin yarınlarına yapılan en anlamlı yatırım eğitime ve insana yapılan yatırımdır.

Altyapı konusunda önemli yatırımlarımız var. Trabzon genelinde bu ölçekte 10 okulumuzu eğitim öğretime hazırladık. 20 adet okulumuzun da inşaatı devam ediyor. Bu altyapı yatırımlarının yanında teknoloji kullanımı ve eğitim kalitesinin geliştirilmesi konusunda da önemli projeler ve faaliyetler yürütülüyor. Öğretmen, öğrenci ve veli üçgeninin gerçekleşmesi konusunda da aslında kurumsal ve zihinsel dönüşüm anlamında çok önemli çalışmalar var. Eğitim yöneticilerinin belirlenmesinde okul aile birlikleri de artık sistemin içersine dahil oldu. Okulla ilgili pek çok karanın alınması ve uygulanması sürecinde de okul aile birliklerimiz ve velilerimiz bundan sonra daha fazla söz sahibi olacaktır. Eğitim sisteminin kalitesinin gelişmesine de katkıları olacaktır. Ayrıca hem öğretmenlerimizin, hem okul yöneticilerimizin ve milli eğitim idarecilerimizin performans kriterlerine, başarılarına önem veriyoruz. Yeni eğitim öğretim
döneminde öğrencilerimize ve öğretmenlerimize başarılar diliyor, bu dönemin ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.






Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ise eğitimin önemine vurgu yaparak sağlıklı nesiller yetiştirmenin önemine işaret eti. Başkan  Gümrükçüoğlu, “2014-2015 eğitim-öğretim yılının çok iyi bir eğitim, evlatlarımıza çok iyi bir terbiye ve ahlak kazandıran bir eğitim-öğretim yılı olmasını diliyorum. Bilim ve teknolojinin tüm gereksinimlerini okullarımıza, evlatlarımıza verebilecek bir ortamı hep beraber oluşturabildik. İl Halk Sağlığı Müdürlüğü bir kampanya başlattı. ‘Kahvaltımız yaptım meyvem çantamda’ kampanyasını gerçekleştiriyorlar. Bunun bugün burada ilk örneklerini yaşayacağız. Ve ondan sonra da evlatlarımızın inşallah beslenmelerine çok önem ve özen göstereceğiz. Sağlıklı nesiller yetiştireceğiz” ifadelerini kullandı.

İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş da, eğitim camiası olarak yeni bir eğitim öğretim yılına başlamanın sevincini ve coşkusunu yaşadıklarını ifade ederek, “Trabzon olarak bu süreci sorunsuz bir şekilde tamamlamanın ve okul dönüşümlerini çevre şartlarını dikkate alarak gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. İlimiz genelinde 682 okulumuz 7 bin 398 derslik ve 146 bin 154 öğrencimiz için sürdüreceğimiz eğitim faaliyetinin en verimli neticelere ulaşması için canla başla çalışacağız” dedi.

2014-2015 eğitim-öğretim yılının başlaması vesilesiyle gerçekleştirilen törende protokol konuşmalarının ardından Vali Öz ve Başkan Gümrükçüoğlu sınıfları gezerek öğrenci ve öğretmenlerle görüştü. İkili, Trabzon İl Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından başlatılan, ‘Kahvaltımı Yaptım Meyvem Çantamda’ kampanyasına dikkat çekerken, öğrencilere meyve dağıtımı gerçekleştirdi.

Törenler, halkoyunları ekiplerinin gerçekleştirdiği folklor gösterileri ile son buldu.