61SAAT HABER MERKEZİ

Hac farizasını yerine getirmek amacıyla kutsal topraklara gidecek hacı adayları bugün dualarla Trabzon’dan uğurlanacak. 282 Normal tip kontenjandan hacı adayı için bu akşam Trabzon müftülüğü tarafından Trabzon Havalimanı’ndan tören düzenlenecek.

2014 yılı hac organizasyonuyla kutsal topraklara gidecek Trabzonlu hacı adayları sekiz yıllık heyecanlı bekleyişin ardından bu gece saat 22.00’da Trabzon Havalimanından Medine’ye uğurlanacak. İl Müftülüğümüz hacı adaylarını uğurlamak için saat 19.30’da havalimanında özel bir program düzenleyecek. Hacı adayları ile yakınlarının saat 18.00’da Havalimanına gelmeleri bekleniyor.

Türkiye'den bu yıl 61 bin 300 kişi hac farizasını yerine getirmek amacıyla kutsal toprakları ziyaret edecek. Hacı adaylarının yüzde 53’ünü kadınlar oluşturuyor. Bu yılki en yaşlı hacı adayı 94 yaşındayken, en genç hacı adayı ise 15 günlük bir bebek oldu.

Kutsal topraklardan dönüşler 8 Ekim’de başlayacak ve son kafile 30 Ekim’de yurda giriş yapacak. Hacı adaylarından 22 bin 231 kişi şirketler aracılığıyla, kalan yüzde 60'lık kısmı ise Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonuyla hacca gidecek. Ayrıca 8 bin vatandaş ta Avrupa, ABD, Avustralya ve Kanada'dan hac görevi için iştirak edecek. Bu yılda yine şehit yakınları ve gaziler 600 kişilik kontenjan ayrıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı hacı adaylarının ibadetlerini yerine getirebilmesi için 5 bin personel görevlendirdi. Kafile başkanları, din görevlileri, karşılama ve konaklamaya yardımcı olacak görevlilerle sağlık çalışanlarından oluşan yaklaşık 5 bin kişi hac sırasında hizmet verecek.