Trabzon’da tartıştığı polisler tarafından feci şekilde dövülen ve kucağında 1,5 yaşındaki oğlu olmasına rağmen biber gazı sıkılan Ebubekir Bıyık yaşadıklarını Sabah Gazetesi Muhabiri Özgür Özdemir’e anlattı.. Olaydan sonra yüzü tanınmayacak hale gelen Bıyık, "Öldüresiye dövdüler. Eşim bile beni tanımadı. Beni en çok etkileyen 1,5 yaşındaki oğluma da biber gazı sıkılmasıydı. Onun gözyaşları hala gözümün önünden gitmiyor" dedi. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürerken, baba ve oğluna biber gazı sıktığı öne sürülen polis memuru açığa alındı.



KAVGAYI AYIRDI, GÖZALTINA ALINDI
Moloz mevkisinde esnaflık yapan Aydın Bıyık iddiaya göre Pazar günü iki kişi arasında yaşanan park kavgasını ayırmaya çalıştı. Kavga edenlerden biri karakola giderek hem kendisini döven kişiden, hem de Aydın Bıyık'tan şikâyetçi oldu. Olaydan 1 gün sonra Bıyık'ın işyerine polisler geldi ve gözaltına almak istedi. Aydın Bıyık, "Kavgayı ayırdım, başka bir şey yapmadım"dedi. Ancak polisler gözaltına alacaklarını söyleyince Bıyık, işyerinde fazla müşteri olduğunu, iftardan sonra geleceğini söyledi. Bıyık ile polisler arasında tartışma çıktı, olay yerine takviye kuvvet istendi.


ÖNCE BİBER GAZI SONRA YUMRUK
İddiaya göre çıkan tartışma sırasında polisler Bıyık'ın yüzüne biber gazı sıktı. Fenalaşan gence ilk müdahaleyi çevredeki esnaf yaptı. Polisler gazın etkisi geçince yeniden Aydın Bıyık'ı karakola götürmek istedi. Bu sırada Bıyık'ın kuzeni Ebubekir Bıyık (33), polislerle tartışmaya başladı. İddiaya göre polisler bu kez kucağında bebeği olmasına rağmen Ebubebir Bıyık'a biber gazı sıktı, yüzüne yumruk atıp, darp etti. Talihsiz adamın kucağındaki 1,5 yaşındaki oğlu Feyzi de biber gazından etkilendi. Feci şekilde dövülen Ebubekir Bıyık hastaneye kaldırılırken, oğlu da sıkılan gazın etkisiyle bir süre kendine gelemedi. Hastaneye kaldırılan Bıyık'a 10 gün iş göremez raporu verildi. Gözleri kızaran ve uzun süre gözyaşı döken minik çocuğun biber gazına maruz kaldığı belirlendi.



"OĞLUMUN GÖZYAŞLARINI UNUTAMIYORUM"
Polisler hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunan Ebubekir Bıyık SABAH'a konuştu. Polislerin kendisini öldüresiye dövdüğünü söyleyen Bıyık, "Ölüm kalım meselesi miydi bu? Biz sadece kavgayı ayırdık. Bizi hunharca dövdüler. Şu yüzümün haline bakın. Bu halde bile beni hastaneye götürmek yerine karakola götürmeye çalıştılar. Eşim hastaneye geldiğinde beni tanımadı" diye konuştu. Kendisini en çok üzen olayın oğlunun da yüzüne biber gazı sıkılması olduğunu vurgulayan Bıyık, "Gazı sıkınca gözlerim o anda kapandı. Oğlum ise gözlerinin yanması nedeniyle ağlamaya başladı. Onun gözyaşlarını hala unutamıyorum" dedi.

"BU YAŞTAKİ ÇOCUĞA BİBER GAZI SIKILIR MI ?"
Bıyık'ın eşi Nuray Bıyıklı da, "Eşimi hastanede o şekilde görünce bayıldım. Sonra oğlumu gördüm. Gözleri kıpkırmızıydı ve hala ağlıyordu. Bu yaştaki çocuğa biber gazı sıkılır mı? Oğlum geceleri uyurken bir anda kendini atıp 'anne' diye bağırıyor. Psikolojisi bozuldu. Eşim yüzünün hali nedeniyle dışarı çıkamıyor. Masum insanları bu hale getirenlerin cezalandırılmasını istiyoruz"diye konuştu.

O POLİS AÇIĞA ALINDI
Olayla ilgili savcılığın başlattığı soruşturma sürerken, baba ve oğluna biber gazı sıktığı öne sürülen polis memuru A.K.Ö. açığa alındı. Trabzon Emniyet Müdürü Ertan Yavaş konuyla ilgili idari soruşturma başlattıklarını ve müfettiş istediklerini söyledi.