2015 yılında bir çok mahallede çalışmalar yapmaktayız fakat 2014 yılında ilk olarak İnönü ve Yeni mahallelerde yapmış olduğumuz doğalgaz hatlarını gazlama aşamasına geldik, muhtemelen Ekim ayı sonunda bu mahalleler gaza kavuşmuş olacak.

% 75’e Ulaşacağız

Trabzon’da şehrin % 50’sine ulaştıkları bilgisini kaydeden Ayaydın, Trabzon’un tamamına doğalgaz konforunu yaşatmak için tüm planlamamızı yaptık’ dedi. Ayaydın’ın açıklamaları şu şekilde: ‘’Çalışmalarımız genel anlamda yavaş ilerliyor gibi gözükse de coğrafik zorluklar, dereler, vadiler, karayolları ve yeni karayolu projeleri vb. teknik sebeplerdendolayı yatırımlar biraz gecikiyor. Ancak şükürler olsun yıl sonuna kadar şehrin % 50’sine ulaşmış olacağız. 2015 yılı ile beraber teknik sıkıntıların çözülmesi durumunda şehrin % 75-80’ine ulaşmış olacağız. Şimdiye kadar doğalgaz ana hat olarak toplamda 190 km, bina bağlantısı (doğalgaz servis hattı) olarak 40 km. yakın imalat yapmışız. Trabzon’da. 5 bine yakın binanın önüne doğalgaz kutusu getirdik, buda 45 bin konut yapıyor, 24 bin abonemiz var. Sene sonunda 27-28 bin sayısına ulaşacağız inşallah. Trabzon’a bu konforu yaşatmak, hava kirliliğinden kurtarmak, sürekliliği ve ekonomikliliği olan doğalgazı her yere ulaştırmak için tüm gücümüzle çalışıyoruz.

25 Km’yi Tamamladık

Bu yıl İnönü Mahallesi, Yeni Mahalle yapmış olduğumuz yatırımları muhtemelen önümüzdeki günlerde gazlamış olacağız. Hava kirliliği konusunda Trabzonun en sıkıntılı bölgesi olan bu mahallelerdebu sıkıntı ortadan kalkmış olacak. Bu yıl 35 km doğalgaz ana hat ve 1200 binaya (12000 daireye)doğalgaz hattı bağlantı yatırımı planlamıştık,içinde bulunduğumuz tarih itibariyle 25 km ana hat ve yine 600 binaya(6000 daireye) doğalgaz hattı bağlantısı yaptık. Hava şartları da zaman zaman çalışmalara engel olabiliyor. Bölgenin topoğrafik zorluklarından ötürü gidemediğimiz noktalar var. Of ilçesinde yatırımın çok büyük bölümü tamamlanmış durumda çalışmalarımız küçük aksamalarda olsa planladığımıza yakın gidiyor. Of ta900 binanın(6000 dairenin)önüne doğalgazı ulaştırdık. Şehrin teknik problemi olmayan tüm noktalarına doğalgazı ulaştırdık % 95 oranında tamamlandı, uç noktalarda kalan adresleri de tamamlamaya çalışmaktayız. 2750 civarında abonemiz var. Yıl sonu itibariyle 3500’ü hedefliyoruz .

Belediyeler Hep Yanımızda

Belediye yönetimlerine teşekkür eden Ayaydın: ‘’Ben şunu özellikle belirtmek isterim Belediyelerimiz başta başkanlarımız olmak üzere bu işe çok ilgililer ve işimizi kolaylaştırmak için her kolaylığı sağlıyorlar, kendilerine ve ekiplerine teşekkür ediyorum. Bu destekler olmasa bu coğrafyada bu işler istenildiği düzeyde ve hızda olma imkanı yoktur. Vatandaşlara da bu noktada çağrımız var: Vatandaşlarımız abone olduktan sonra tesisatlarını yaptırsınlar, tesisat yaptıracakları zaman da sertifikası olan firmalarla bu işlemleri gerçekleştirsinler, sertifikalı firmalara bizim web sayfamızdaki bilgilerden ulaşabilirler. Başta abonelerimiz olmak üzere hatta tüm halkımız, doğalgaz kokusu hissettiklerinde veya şüphelendiklerinde veya buna benzer doğalgazla ilgili bir hususla karşılaştıklarında ACİL ulaşma hattımız olan 187 nolu telefonu arayıp çağrı merkezimize bildirebilirler, tereddüt etmeden bizleri arayabilirler 24 saat hizmet vermekteyiz.’’ diye konuştu.

Vatandaştan Sabır İstiyoruz

Ayaydın sözlerini şöyle tamamladı: ‘’Hep bölgemizin zorluğundan bahsettik, kendi insanımızda biraz zor ve sabırsız, taleplerinin hemen olmasını istiyorlar, çok ısrarcı oluyorlar kendilerine hizmet verebilme amacıyla tüm fedakarlıkları yapan personellerimizi biraz anlamalarını ve daha hoş görülü olmalarını istiyoruz, kısacası hem kendi personelimizin ve hemde sertifikalı firma elemanlarımızın halkımızın emrinde olduğunu bilsinler. Tüm bölgeyi aynı anda yapma şansımız yok, yine kış mevsimine girerken daire içlerinde yapılan tesisatlara gaz verme işlemleri tamamıyla teknik elemanlarımızın kontrolü sonrası yaptığımız için yine tüm gazların aynı günde verilme imkanı yok. Yapmış olduğumuz doğalgaz işi diğer alt yapı işlerine göre daha hassas ve daha emniyetli yapılması gereken bir hizmet olduğundan , aceleye gelmez, hata kabul etmez. Vatandaşlarımız biraz daha sabırlı olmalılar.’’

TAKA