TOKİ tarafında Zağnos Vadisi’nin güney kısmında yapılan ve vatandaşlara teslim edilen 354 konutun devamında, Bahçecik Affan Kitapçıoğlu Lisesi’nin alt tarafı ile Erdoğdu Mahallesi Şelale Sokak’ın aşağı kesimlerinde planlanan226 konut için yüklenici firma yapım çalışmalarına başladı.

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon’u geleceğe taşımak için TOKİ ile ortaklaşa gerçekleştirdikleri kentsel dönüşümlerin tüm hızıyla sürdürüldüğüne dikkat çekerek, “ Zağnos Vadisi’nin güney kısmında daha önce TOKİ tarafından yapılan ve hak sahiplerine teslim edilen 354 konutu devamında planlanan 226 konutun yapılına başlandı. Çevre ve altyapı düzenlemeleri ile Trabzon’a modern ve çağdaş mekânlar kazandırmaya devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

TOKİ ile yaptıkları, Zağnos, Tabakhane ve Ayasofya müzesinin çevresinin kentsel dönüşümlerinde hak sahiplerine bugüne kadar 266 milyon TL ödendiğini kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu, Çömlekçi Kentsel Dönüşüm projesinde vatandaşlarla görüşmelerin başlandığını dile getirdi. Narlıbahçe Kentsel Dönüşüm Proje çalışmalarının sürdüğünü kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu söz konusu projelerinin tamamlanmasıyla tarih ve uygarlık kenti Trabzon’un kabuğunu kıracağını da sözlerine ekledi.