61SAAT ÖZEL HABER 
Trabzon’da hava muhalefeti nedeniyle rötarlı gerçekleştirilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları bugün Hasan Tahsin Kırali İlkokulunda gerçekleştirildi. 
Kutlamalar başlamadan tören alanıne gelen protokol mensupları arasında kısa sureli tatlı bir prtokol kriz yaşandı. 
Trabzon Valisi Abdil Celil Öz tören alanına girdiğinde, alandaki görevliler kendisini belediyeye ait protokol otobüsüne çıkmaları için merdivenlere yönlendirdi. 
Öğrencilerin ve vatandaşların güneşin altında oturduğunu gören Öz otobüse değil alanine ortasına yönlendi. 
Alandaki görevlilerin ‘Efendim protokol mensupları için size burası ayrıldı’ sözü üzerine ise Vali Öz esprili bir şekilde ‘Bugün protokolün sahibi çocuklar, onları otobüse oturdun’ dedi. 
Halkın arasında yeniden protokol düzeni aldırtan Vali Öz etkinlikleri halkın ve çocuklar arasında güneşin altında izlemeyi tercih etti. 
Çocuklar ise protokol otobüsünden eğlenceyi izledi. 
ÇOCUKLAR GÖNÜLLERİNCE EĞLENDİ 
Etkinliğe Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Asım Kocaoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ortahisar Kaymakamı Mahmut Şirinoğlu, il emniyet müdürü, ilgili birim amirleri, öğrenciler ve çok vatandaş katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın ardından 23 Nisan şiirleri okundu. Öğrenciler Vali Öz’e, Garnizon Komutanı Kocaoğlu'na ve Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu’na birer çiçek buketi verdi.
         
Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş’ın, günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından çeşitli halk oyunları ve 23 Nisan gösterileriyle devam eden törende ulusal egemenlik konulu şiir ve resim yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri verildi.
Öğrenciler canlı müzik eşliğinde kolbastı ve horon oynarken, yapılan gösterilerin ardından tören, okul bünyesinde hazırlanan ‘Geçmişten Geleceğe’ isimli bilim serginin gezilmesiyle son buldu.
Öte yandan Ayasofya’daki çocuk parkında Ali Kemal Aktürk İlkokulu organizasyonunda uçurtma şenliği düzenlendi. Törene katılan Vali Öz, öğrencilerle beraber uçurtma uçurdu.